Flaske review van een eco friendly thermosbeker

Flaske review van een eco friendly thermosbeker

De rollen bij ons thuis zijn een klein beetje omgedraaid. Waar in een klassiek huishouden de man voor het geld zorgt en de vrouw parttime werkt  en voor de kinderen zorgt, daar is het bij ons dus andersom. Hoewel we alle twee thuiswerken is de zorg voor Morris en het huishouden dus voor het grootste gedeelte mijn taak. Tussen de vaat, de vieze luiers en de bonte was door probeer ik ook nog wat te bloggen en perfecte SEO voor mijn klanten te verzorgen. Om dat alles een klein beetje met een heldere geest te doen drink ik elke dag veel koude koffie. Tot eind vorige week, want toen kreeg ik de Flaske Coffee Mug.

Het verhaal van Flaske

In 2017 bezocht Ruben, de eigenaar van Flaske, stranden in Zuid Amerika. Hij had verwacht prachtige stranden te zien, maar wat hij aantrof was een ecologische nachtmerrie.  Het achteloos wegwerpen van plastic en het onzorgvuldig gebruik van deze grondstof schokte Ruben. Het plastic op de stranden was nog maar het topje van de ijsberg. In de zeeën en oceanen drijft een nog grotere plastic soep waar zowel dieren als planten grote hinder aan ondervinden. Het verdriet van Ruben werd de missie van Flaske:

  • Verminderen van plastic afval
  • Bewustmaking
  • Red de oceanen

Het verminderen van plastic afval doet Flaske door het maken van prachtige herbruikbare flessen, bekers en potten. Hierdoor hebben mensen minder plastic flessen nodig die dus uiteindelijk ook niet in de zee terecht komen. Naast het aanpakken van het plasticvervuilingsprobleem door het maken van prachtige herbruikbare flessen, doneert Flaske ook nog eens 10% van de jaarlijkse winst aan The Ocean Cleanup. Dit Nederlandse initiatief gebruikt geavanceerde technieken om plastic afval uit de oceaan te verwijderen.

De Flaske thermos koffiebeker thuis

Toen de Flaske koffiebeker werd afgeleverd ontving ik een superdeluxe koker die nog het meeste weg heeft van een bluetooth speaker. In de koker zaten de Flaske Coffee mug en een chique beschermhoes. Bij het uitpakken heb je echt het gevoel dat je iets krijgt en dat vind ik fijn. Ook mijn zoon Morris was onder de indruk en speelt nog dagelijks met de koker. Hoewel de beschermhoes een mooie aanvulling is denk ik niet dat ik deze vaak zal gebruiken, aangezien de koffiemok nu constant vol zit met heerlijk warme espresso.

Alhoewel, espresso.. Bij gebrek aan een echte espressomachine moet ik het doen met espresso pads van Senseo. Hier kwam ik gelijk het eerste en enige nadeel tegen van de Flaske Coffee Mug. De koffiemok past namelijk niet onder het Senseo-apparaat. Zoals je op de foto kunt zien weerhoudt mij dat niet van het inschenken van drie koppen koffie. Deze koffie blijft gedurende 24 uur heerlijk warm, maar ook heeft de thermosmok de mogelijkheid om dingen die koud moeten blijven 12 uur lang koud te houden. Aangezien het een koffiemok betreft heb ik alleen het warm houden geprobeerd en dit lukt bijzonder goed. Ik was de beker de eerste dag vergeten en toen ik hem ’s avonds weer tegenkwam had ik nog steeds dampend warme koffie.

Flaske coffee mug is ideaal voor onderweg

De koffiemok van Flaske is ook ideaal voor onderweg. Hij past in iedere bekerhouder en kan je dus tijdens een lange autorit voorzien van heerlijk donkerbruin wakkerhoudelixer. Ideaal dus voor een bakkie in de file of als je een lange rit voor de boek hebt. De eerste slok zou ik alleen niet nemen tijdens het rijden. De koffie blijft warm, dus je kunt je bij een grote slok nog weleens vergissen.

Het prachtige design van de mok zorgt ervoor dat je deze ook makkelijk mee kan nemen naar klanten. De mok heeft een strak design en is naast de kleur wit ook verkrijgbaar in zwart en lava bruin/rood. Dat staat een stuk beter dan het plastic bekertje van het tankstation.

Warme koffie, blije papa

Het moet mij van het hart dat  ik nog niet eerder had gedacht aan een thermosmok als oplossing voor mijn koude koffieprobleem. Nu ik ’s ochtends weer warme koffie drink ben ik een veel vrolijkere vader. Ook kan ik de huishoudelijke taken na een bak warme koffie veel beter aan. Geen zure gezichten meer als ik een slok koude koffie drink en door de 350cl inhoud hoef ik ook veel minder af te wassen. Warme koffie, blije papa dus..

Andere doeleinden voor de Flaske koffiemok

De Flaske koffiemok kun je naast voor koffie ook voor hele andere zaken gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan die heerlijke soep die je gemaakt hebt, maar waar je ook de volgende dag nog mee kunt lunchen. Of opgewarmde flesvoeding. Deze schenk je zo uit de koffiemok in de babyfles van je kind. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je een dagje naar het strand, dan kan er zo een heel blikje cola in en deze blijft heerlijk koud. Red de wereld en neem een fles of koffiemok van Flaske. Zo zorg je in ieder geval dat er minder plastic komt in de oceaan.

Flaske Koffiemok
Papablogger samenwerking met Flaske
Flaske coffee mug past niet onder Senseo
Flaske onderweg
Geen reactie's

Geef een reactie