Feestelijk kleden voor een bruiloft of jubileum

Feestelijk kleden voor een bruiloft of jubileum

Het duurt niet lang meer of alle gecancelde bruiloften, jubilea en verjaardagen mogen weer doorgang vinden. In mijn ogen nog meer reden om deze dagen groots te vieren. Door het rondwarende virus heb ik bijvoorbeeld mijn veertigste verjaardag over moeten slaan, maar vrienden van mij stelde zelfs hun bruiloft uit! Tijd voor een feestje dus en daarom tijd om je helemaal chique de friemel aan te kleden. Maar wat trek je nou aan naar een feestelijke gelegenheid? Kun je als vader en volwassen man nog wel op een bruiloft verschijnen zonder jasje en dasje?

Bretels om je broek omhoog te houden

Natuurlijk hangt het een beetje af van de kledingvoorschriften en de mensen die gaan trouwen, maar een bruiloft is de geschikte gelegenheid om je netjes te kleden. Dus haal je bretels maar uit de sokkenla, papa gaat op chique vanavond. Mocht je het nog niet weten, bretels zijn er om je broek omhoog te houden, eigenlijk net zoals een riem. Toch vind ik bretels er altijd net even iets netter uit zien. Tel daarbij op dat je bretels vaak met een leuk motief of in een goede contrasterende kleur te verkrijgen zijn en voilà: redenen genoeg om bretels te dragen naar een bruiloft.

Een vlinderstrik is niet langer een mannenpropeller

Noemde ik een vlinderstrik vroeger nog een mannenpropeller, tegenwoordig vind ik dat een vlinderstrik sommige mensen echt prachtig staat. Als man die sowieso niet graag iets om zijn nek heeft blijft het een knieval, maar soms moet je en dan is een vlinderstrik ideaal. Je hebt vlinderstrikken die je helemaal zelf kunt strikken, maar ook van die makkelijke met een haakje. Ik zou gaan voor de laatste soort. Het leven is immers te kort voor moeilijke knopen.

Nette schoenen maken de man

Als er één ding is dat je me moet beloven in 2022, dan is dat dat we gaan stoppen met het dragen van witte sneakers onder een pak. Naast het feit dat witte sneakers schoonmaken een monsterklus is, ben ik van mening dat het weer tijd is voor het nieuwe chique. Investeer daarom in een mooi paar nette schoenen en bewaar de gympen voor de sportschool.

Een wit overhemd is altijd goed

Natuurlijk is het fijn om met de mode mee te gaan en ja, een beetje kleur op z´n tijd kan echt geen kwaad. Maar iedere man zou op z´n minst twee witte overhemden in z´n kast moeten hebben. Niks mooier dan een goed gestreken en passend wit overhemd op een zelfverzekerde man met een goeie kop. Tenminste, dat hoor ik vrouwen altijd zeggen. Dus mannen± wil je indruk maken= Draag een wit overhemd naar feesten en partijen.

Als jij je zekerder voelt in een spijkerbroek

Is het allemaal niet zo formeel en hoef je geen indruk te maken op iemand, dan kun je natuurlijk ook gewoon in een spijkerbroek naar die verjaardag gaan. Neem van mij aan, daar is echt helemaal niks mis mee. Vooral niet als jij je zekerder voelt in een spijkerbroek met de kontzakken op de goeie plek en een riem in dezelfde kleur als je schoenen. Details gaan 2022 namelijk helemaal ondersteboven schoppen. Zorg dan ook dat je outfit klopt en jij bent het hart van het feestje.

Koop nette boxers

Als laatste wil ik graag nog even de mannen van onze samenleving wijzen op het belang van goed ondergoed. Stop met het dragen van verwassen, versleten en vergeten slips en boxers. Investeer één keer in de zoveel tijd in een stapeltje nette boxers. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, hoef je je niet te schamen als de broek een keer uit gaat en heb je sowieso iets om te laten zien aan een eventuele bedpartner… Zoals ik al zei mannen: het gaat allemaal om de details dit jaar…

Feestelijk kleden
Geen reactie's

Geef een reactie