Drie slimme tips voor de zolder

Drie slimme tips voor de zolder

De zolder: meestal een opslagplaats voor spullen die je (tijdelijk) niet gebruikt. Zonde, want een zolder kun je voor veel leukere dingen gebruiken. Met een kleine of grote aanpak tover je de zolder om tot slimme, handige of leuke plek in huis.

Wil je weten wat je zoal met een zolderkamer kunt doen? Lees dan deze drie inspirerende tips!

Kinderkamer

Heb je een (jong) kind dat uitgekeken is op zijn kleine slaapkamer? Tover de zolder dan om tot een kinderkamer waar hij niet alleen slaapt, maar ook kan spelen, knutselen en huiswerk maken! Het is ook een mooie gelegenheid voor een make-over van de slaapkamer. Ga je voor een echte meisjes- of jongenskamer, kies je voor een thema of een specifieke interieurstijl? Een zolderkamer is nog een onbeschreven blad, dus kun je alle kanten op.

Wil je het spelen en slapen gescheiden houden? Maak dan een schot tussen het slaap- en speelgedeelte, of hang een dik gordijn op, zodat je kind niet in de verleiding komt om te spelen als hij eigenlijk moet slapen.

Let er wel op of het dak goed geïsoleerd is. In de winter bespaar je fors op stookkosten met een goed geïsoleerd dak. Ook het raam kun je extra isoleren door te kiezen voor dubbel glas, of voor isolerende raamdecoratie. Deze houdt niet alleen de warmte binnen op koude dagen, maar houdt ook de warmte buiten op warme dagen.

Mancave

Wil jij je eigen plekje in huis? Dan richt je de zolder in als mancave! Ga voor een sfeer die helemaal bij jou past, of kies een thema waarin jij je prettig voelt, zoals sport, muziek of de kroeg. Zorg voor verduisterende raamdecoratie en dimbare verlichting zodat je de perfecte sfeer creëert.

Natuurlijk mogen echte mancave spullen zoals een dartboard, goede muziekinstallatie en een televisie niet ontbreken. Ontvang je vaak vrienden? Richt de zolder dan daarop in met een comfortabele bank, een koelkastje en misschien heb je zelfs plek voor een heuse toog of een minibar!

Hobbykamer

Heb jij een hobby die meer ruimte vraagt? Bijvoorbeeld omdat je graag leest en je het liefst een minibibliotheek met een comfortabele leeshoek wilt. Of omdat je regelmatig thuis traint en een eigen fitnessruimte wilt hebben, of een modelspoorbaan hebt die je graag uit wilt breiden. De zolderkamer biedt daar een prima plek voor.

Heb je verschillende hobby’s, of zijn er meer mensen in huis die een eigen hobbyruimte willen hebben? Verdeel de zolder dan in verschillende ruimtes, bijvoorbeeld door gordijnen aan het plafond te hangen of gedeeltes af te timmeren met houten schotten. Zorg er wel voor dat er in iedere ruimte voldoende licht en frisse lucht is, dus dat ieder deel een raam heeft. Zijn er te weinig ramen? Een dakkapel, dakraam of lichtkoepel (bij een plat dak) biedt uitkomst!

Slimme tips zolder
Geen reactie's

Geef een reactie