Drie feelgoodfilms om met je zoon te kijken

Drie feelgoodfilms om met je zoon te kijken

Voor je het weet is een baby een peuter en een peuter een opgroeiende zoon met wie je steeds meer dingen samen kunt doen. Je wilt daar zoveel mogelijk van genieten voordat hij het huis uitgaat. Bij grote gebeurtenissen zoals een eerste voetbalwedstrijd of schoolkeuze. Maar ook met klein geluk, zoals het samen onderuithangen met een filmpje.

 

Eerste rijles

Op een gegeven moment wil je je zoon de geheimen van het autorijden bijbrengen. Jij bedient de pedalen, hij zit op schoot en stuurt. Welke vader doet dit niet? Op een leeg parkeerterrein kun je weinig brokken maken. Al snel haalt hij zelf zijn rijbewijs, spaart hij zijn eerste autootje bij elkaar en zit je samen te kijken waar je een autoverzekering goedkoop kunt afsluiten.

 

Iron Eagle (1986)

In die fase zit de 16-jarige Doug Masters in de jaren ’80-familiefilm Iron Eagle. Hij rijdt niet alleen al auto, maar wil zich ook inschrijven voor de opleiding voor straaljagerpiloot. Het leven lijkt Masters toe te lachen, wanneer hij een telefoontje krijgt dat vaderlief – beroepspiloot op een F-16 – is neergehaald en wordt vastgehouden in een boevenstaat. Masters besluit om hem met de hulp van zijn vrienden en een oud-piloot (mooie rol van Louis Gossett jr.) te gaan redden. Ze moeten alleen ‘even’ twee F-16’s regelen.

 

We Bought a Zoo (2011)

Mooie smartlap om lekker samen bij te grienen. Een weduwnaar (Matt Damon) zit vastgeroest in zijn werk en wil zijn twee kinderen blij maken door helemaal opnieuw te beginnen. Zoals de titel doet vermoeden, koopt hij een vervallen dierentuin, inclusief dieren. Het is niet alleen een race tegen de klok om de dierentuin op tijd in orde te krijgen, de kinderen die hun moeder missen hebben het ook moeilijk. Dat wordt mooi in beeld gebracht door de indirecte signalen die de zoon (sterk neergezet door Colin Ford) afgeeft met zijn donkere en angstaanjagende tekeningen. Wees gerust, er valt genoeg te lachen in deze film die voornamelijk in het feelgood-genre valt, mede door dierenverzorger Peter McCready (Angus Macfadyen).

 

What We Did on Our Holiday (2014)

Het mooie in What We Did on Our Holiday is dat we een inkijkje krijgen in het brein van kinderen. Ook een echte feelgood-film, maar dan op zijn Brits. Tijdens een familiebijeenkomst legt een opa (Billy Connolly) aan zijn kleinkinderen uit hoe hij het liefst afscheid wil nemen als hij komt te overlijden: met een Vikingbegrafenis. Kort daarna blaast hij echt zijn laatste adem uit. Terwijl de ouders geen weet hebben van hun overleden vader en kibbelen met andere familieleden, voeren de kleinkinderen klakkeloos opa’s laatste wens uit. Met alle hilarische gevolgen van dien.

Feel good films kijken zoon
Geen reactie's

Geef een reactie