Nieuw schooljaar, nieuwe kansen

Nieuw schooljaar, nieuwe kansen

Gelukkig nieuw schooljaar! Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Alle scholen zijn weer begonnen. Van Leeuwarden tot Maastricht en van Zwolle tot Middelburg; de schoolbankjes zijn weer gevuld. Leraren staan weer voor de klas.

Nieuw schooljaar, nieuwe kansen

Dit nieuwe schooljaar is nog steeds een beetje anders dan andere schooljaren. Voor zowel de kinderen en de leraren. Ouders mogen niet mee het schoolplein op, of mee de kleuterklas in. Van de jongste leerlingen wordt vaak bij het hek afscheid genomen met een knuffel en een kus. De juf of meester neemt de kinderen dan mee de klas in. Dat is natuurlijk niet altijd leuk, maar aanpassen is nog even nodig. Simpelweg omdat het niet anders kan. Daarom kunnen we ook veel beter kijken naar alle mogelijkheden. En die zijn er genoeg. Zo is het überhaupt fijn dat de scholen geopend zijn en dat leraren voor de klas willen staan. Bovendien zijn er genoeg manieren om ouders toch mee te nemen het lokaal in, bijvoorbeeld door een filmpje te delen waarmee een tour door de klas gegeven wordt. Delen kan via de mail, maar ook via bijvoorbeeld de school app van Social Schools. De juf of meester kan makkelijk zelf filmen en delen. En de kleuters zijn het schooljaar vast begonnen met een leuk nieuw thema. Ook hier zijn leuke foto’s van te maken die vervolgens weer te delen zijn.

Een nieuw schooljaar is best spannend!

De start van een nieuw schooljaar is natuurlijk best een beetje spannend. Voor leerlingen, maar ook voor leraren. Neem bijvoorbeeld een nieuwe groep 3. De kinderen zijn klaar met kleuteren en er verandert veel voor ze. Ze moeten nu echt leren lezen, schrijven en rekenen. Nog zo’n bijzondere groep, is groep 8. Deze leerlingen verlaten, als alles goed gaat, de basisschool. Voor dit jaar staat een eindtoets, kamp en misschien wel musical of ander optreden op het programma. Voor leraren betekent het ook weer een druk jaar met alle nodige voorbereidingen. Er wordt lesgegeven in de klas, en misschien soms toch ook wel weer even op afstand. Ook dan is het makkelijk om gebruik te maken van een speciale school app. Berichten en foto’s zijn snel te delen. Ouders kunnen eenvoudig een vraag stellen aan de juf of meester, zonder te hoeven bellen of mailen. Dat scheelt tijd. Met een schoolwebsite app gaat communiceren en organiseren sneller en simpeler.

De rest van het schooljaar


We hopen natuurlijk dat niet het hele schooljaar in het teken van de beperkingen rondom corona blijft staan. Maar dat het ook een schooljaar is waarin gewoon genoten kan worden. Waar een kind lekker speelt met vriendjes en vriendinnetjes en waar de leerkracht met plezier én zonder afstand voor de klas kan staan.

Nieuw schooljaar
Geen reactie's

Geef een reactie