Draagtips voor bretels

Draagtips voor bretels

Bretels zijn van oudsher een ideale accessoire om te dragen onder een maatpak. Toch is de bretels de laatste jaren een klein beetje in het ongewisse geraakt. De moderne man koos er toch vaker voor de populaire riem onder zijn pak te dragen. Toch is de bretels bezig aan een comeback. Of het nu de dandyachtige Jort Kelder is die onder zijn pakken steevast bretels draagt of de hipsters die bij de lokale koffietentjes jouw koffie inschenken, steeds meer mannen en zelfs vrouwen dragen bretels. Mocht  je nog niet helemaal overtuigd zijn van de elastische broekophouder, dan geef ik je vandaag 5 tips voor gelegenheden waar je heel makkelijk met bretels naartoe kan.

Bretels op een bruiloft

Op een dag waarop alles moet kloppen zijn bretels eigenlijk onmisbaar. Jouw outfit moet helemaal zijn afgestemd op de gelegenheid en met gelegenheid bedoel ik dus eigenlijk op de wensen van de bruid. Dit is jullie dag natuurlijk, maar vaak heeft de dame die straks jouw achternaam gaat dragen iets meer te vertellen. Bretels dragen op je trouwdag is naast comfortabel ook een bewuste modieuze keuze. Met een motief of kleur kun je vaak nét iets meer uitdragen naar jouw vrouw en gasten.

Ook is het leuk om het hele huwelijk in stijl te vieren en je gasten te vragen ook bretels te dragen. Of je vraagt de bruidsjonkers en getuigen matchende bretels onder hun pak te doen. Op deze manier creëer je eenheid en blijft er net iets meer aan herinnering hangen bij je gasten. Door kleur, materiaal of motief toe te voegen aan de bretels geef je je pak en dat van je gasten een extra touch die ze nooit meer zullen vergeten.

Draag ook eens bretels naar de Vrijmibo

Mocht je nog niet aan trouwen toe zijn, of ben je al jarenlang getrouwd, dan kun je bretels ook altijd aan naar de vrijdagmiddagborrel. De vrijmibo is bij uitstek geschikt om jouw vrijgevochten en toch klassieke karakter te tonen aan de hand van mooie bretels van goede kwaliteit. Of de vrijmibo nu online is met je collega’s die thuiswerken of na Corona met een speciaalbier of een goede whiskey in je hand, bretels staan altijd garant voor complimenten en jaloerse blikken. Misschien maak jij toch nog promotie dit jaar..

Op het terras op een korte broek

Je hoeft natuurlijk niet met collega’s op het terras te hangen. Dit kan ook in een korte broek met een mooi overhemd en opgerolde mouwen. Kijk wel uit dat het personeel niet ook bretels draagt, want voor je het weet ben je drankjes aan het opnemen op een druk terras. Dat is dan ook gelijk het enige nadeel. Voor de rest hoef je je geen zorgen te maken over kreukels in je net gestreken overhemd en is het risico dat je korte broek afzakt beperkt tot nul.

Bretels naar je werk

Zoals gezegd staan bretels ideaal onder een pak. Nu draagt niet iedereen een pak naar zijn of haar werk, maar voor hen die dat wel doen is de bretel onmisbaar. Zowel met als zonder jasje ziet de bretels er veel beter uit dan bijvoorbeeld een riem. Ook wil de riem in zittende positie nog weleens snijden in je buik. Hier heb je met bretels helemaal geen last van. Waar je wel last van kan hebben is irritante collega’s die jouw aandacht opeisen door aan de bretels te trekken. Verder is er niets aan de hand. Je draagt uit dat je stijlvol, vrijzinnig en inventief bent en als je ook nog eens goed bent in wat je doet is een goed beoordelingsgesprek zo gepiept.

Gala pak ondersteuning

Net als bij een bruiloft is een gala ideaal om bretels te dragen. Hoewel weinig mannen de voordelen van bretels op een gala inzien moet ik zeggen dat ik niet snap waarom we niet al eeuwen bretels dragen op deze feestelijke gelegenheid. Vaak zijn er één of twee mannen die later op de avond hun jasje uitdoen voor een fijne danssessie en in de meeste gevallen zijn dit de kerels die bretels gebruiken om hun broek omhoog te houden. De mannen met riem hebben minder bewegingsvrijheid om de heupen los te gooien en zullen meer dan eens nadenken voor het jasje uitgaat op de dansvloer. Mannen met bretels zijn vaak “lekker los” en weten iedereen te verbluffen met hun moves.

Bretels bruiloft
Geen reactie's

Geef een reactie