Redenen om in 2021 een maatpak te dragen

Redenen om in 2021 een maatpak te dragen

Ondanks mijn strijd om er niet uit te zien als een typische vader is dat in de tijd van social distancing en thuiswerken best moeilijk. Aangezien ik niet meer naar buiten hoef heeft mijn onderbewustzijn zich meester gemaakt van mijn kledingstijl en draag ik de afgelopen twee weken alleen nog maar joggingbroeken en capuchontruien. Mijn zoektocht naar een maatpak heb ik op de lange baan geschoven.

Aan het begin van dit jaar was dit nog heel anders en was ik voor verschillende gelegenheden nog op zoek naar een maatpak. Het dichtst bij een maatpak kom ik nu als ik naar een aflevering van Suits kijk op Netflix. Toch ga ik er niet vanuit dat we het hele jaar nog thuis zitten en kijk ik dagelijks op de website van Rietbergh voor een nieuw maatpak dat ik kan dragen tijden de kerst. Als je door het thuiszitten niet te veel bent aangekomen, dan kun je dat maatpak in 2021 ook nog aan op andere gelegenheden.

Draag een maatpak naar een bruiloft

Doordat er op dit moment maar mondjesmaat getrouwd kan worden, zullen er in de tweede helft van 2021 heel veel meer huwelijken plaats gaan vinden. De kans is dus groot dat er vrienden of familie gaan trouwen. Dé perfecte gelegenheid om jouw nieuwe maatpak uit te proberen op een groot publiek. Doordat iedereen blij is dat ze weer naar buiten mogen zullen de mensen om jou heen het extra waarderen als je in de tijd dat je binnen zat wat extra tij en geld hebt besteedt aan jouw voorkomen.

Een maatpak naar je werk

Oké, het is misschien overdreven, maar als je zelfvertrouwen en ambitie uit wil stralen, dan zou je eens moeten overwegen een maatpak aan te trekken naar je werk. Natuurlijk is dit niet in alle sectoren geoorloofd of toegestaan. Bepaal dus zelf met gezond verstand of het dragen van een maatpak op je werk een goed idee is. Werk je bij een bank, dan zou ik direct een maatpak aanschaffen. Sta je aan een productielijn of werk je in de zorg, dan zou ik de aankoop nog even uitstellen.

Begrafenissen en herdenkingen

Helaas moeten we na een crisis zoals de Coronacrisis ook omgaan met de realiteit. In de afgelopen maanden zijn er veel mensen overleden aan COVID19 en als gevolg daarvan zullen er in de komende maanden een hoop uitvaarten en herdenkingen zijn. Hier kun je natuurlijk niet naartoe in je joggingpak. Een laatste eer bewijs je in een maatpak in een donkere kleur, tenzij de overledene anders heeft aangegeven natuurlijk. Maatpakken zijn af te stemmen op iedere gelegenheid en met een paar aanpassingen maak je jouw maatpak sober en ingetogen.

In je maatpak naar het kerstdiner

Het leven gaat door en ook in december van dit jaar zal het weer Kerst zijn. Hoewel ik op dit moment nog geen idee heb hoe we dit jaar Kerst gaan vieren, ben ik ervan overtuigd dat een maatpak bij uitstek geschikt is voor het kerstdiner. Kijk wel uit voor moeilijk vlekken als rode wijn en vetvlekken. Deze kunnen jouw prachtige maatpak zomaar naar het achterste hoekje van je kledingkast verbannen. Laat je hierdoor echter niet weerhouden en vier Kerst als nooit tevoren. We hebben samen de grootste crisis ooit die niet in oorlogstijd heeft plaatsgevonden overleefd en daar mag best een goed glas op geheven worden.

Netjes het jaar uitluiden.

Het feest bij uitstek om een maatpak te dragen is natuurlijk oud en nieuw. Hoewel het afgelopen jaar een jaar was om liefst snel te vergeten, mag dit geen reden zijn om slecht gekleed het nieuwe jaar in te gaan. Draag als laatste goede daad van 2021 een maatpak naar het nieuwjaarsfeest en laat iedereen zien dat jij vertrouwen hebt in de toekomst en dat jee je niet door een virus op de kop laat zitten. Geef je pak na het feest wel de aandacht die het verdient en breng het naar de stomerij om alle oliebollen-, appelflappen en vuurwerkgeur uit het pak te verwijden.

Maatpak 2020
redenen maatpak 2020
Geen reactie's

Geef een reactie