Draag je pak als een baas deze kerst

Draag je pak als een baas deze kerst

Nu het zo zachtjes aan weer begint te regenen en de dagen heel snel heel veel korter worden is het voor mij weer tijd om na te denken over wat ik aan ga doen met kerst. Ondanks dat ik nog geen idee heb wat ik ga doen met kerst, kan ik wel alvast bepalen wat ik ga dragen. Een zelfverzekerde ondernemer draagt namelijk een pak als een baas. Om niet geheel onbeslagen ten ijs te komen heb ik voor jullie een aantal tips om je kostuum op tijd op orde te krijgen voor de kerstdagen.

Laat je adviseren

Als je rond de kerstdagen weleens in een restaurant bent geweest, dan kun je niet anders dan met mij eens zijn dat sommige kerels gewoon een pak uit het rek hebben getrokken en zich niet hebben laten adviseren. Neem van mij aan dat je een pak niet zomaar uit een rek moet trekken, maar dat goed advies essentieel is bij de aankoop van een mooi kostuum. Het advies is gratis en wat je vervolgens doet met dat advies is helemaal aan jou. Koop bijvoorbeeld één of twee overhemden die passen bij je pak. Op deze manier ben je al goed op weg om je pak te dragen als een baas. Kies daarnaast ook een mooie riem uit die is afgestemd op je pak. Niks zo lelijk als een blauw pak met een zwarte riem namelijk. Of een spik splinter nieuw pak met een afgedragen riem.

Ook wil ik je aanraden om je schoenen af te stemmen op je pak. Ga je deze schoenen in een andere winkel kopen dan je kostuum, neem dan een foto mee of natuurlijk je bazenpak zelf! Je zou denken dat het niet opvalt, maar klanten, potentiële dates en schoonouders, ze kijken allemaal naar schoenen. Als je goed voor de dag wil komen en deze kerst wil ownen, dan zul je zeker ook nieuwe schoenen moeten fixen en dan bedoel ik niet bij Van Haren..

Bij een pak draait het allemaal om accessoires

Al je met kerst een pak gaat dragen, dan kan het best dat je een pak aandoet van vorig jaar. Zo’n kostuum is toch een diepte-investering en het kan gewoon weleens voorkomen dat je daar de middelen niet voor hebt. Probeer dan in ieder geval je pak te dragen als een baas door de accessoires bij je pak te updaten. Nieuw manchetten een overhemd dat ook na de kerst nog mee kan en een riem die je ook nog om kan als je een paar pondjes bent aangekomen zijn de eerste zaken waar ik aan denk.

Vergeet echter niet het belang van goede sokken! Het ligt natuurlijk een beetje aan je persoonlijkheid, maar sokken maken misschien nog wel meer de man dan het pak wat je eroverheen draagt. Als het jasje en de broek uit zijn moet je nog steeds overkomen als een baas en dat doe je niet met witte sportsokken of Happy Socks met gaten er in als je begrijpt wat ik bedoel.

De gekke kersttrui doorstaat vaak de tand des tijds

Heb je Tweede Kerstdag nu geen verplichtingen meer, dan is voor deze ontspannen dag de foute kersttrui al sinds jaar en dag een optie. De gekke kersttrui doorstaat vaak de tand des tijds en kunnen vaak gewoon aan tijdens het gourmetten. Niemand die je er raar op aan zal trekken en het zorg voor leuke foto’s op Instagram. Op deze manier heb je met de kerst een pak gedragen als een baas en kom je bij als een baas op Tweede Kerstdag. Zo laat je iedereen zien dat jij je moeiteloos aanpast op iedere situatie en kun je je pak netjes op tijd laten stomen voor Oud & Nieuw.

Draag je pak vervolgens met Oud & Nieuw gewoon weer, maar nu met andere accessoires. Deze kunnen iets uitbundiger zijn dan met de kerst en hoeven meestal niet zo netjes. Ruil en overhemd met manchetten in voor één met gewone knopen en verruil je nette schoenen voor witte sneakers. Ga je toch op chique zorg dan dat je een mooie stropdas uitzoekt.

Zoals je kunt lezen zijn er veel manieren om je pak te dragen als een baas. Het vereist een klein beetje aandacht en je hoeft echt niet het nieuwste pak aan te trekken. Alles draait uiteindelijk om accessoires en de manier waarop je je pak verzorgt. Wees een echte gentleman en gedraag je voorbeeldig. Drink niet te veel en geniet van de mensen om je heen en het heerlijke eten.

Draag met Kerst je pak als een baas
Draag je kerstsokken als een baas
Geen reactie's

Geef een reactie