Autosleutel kwijt

Autosleutel kwijt

Ik ben regelmatig mijn autosleutel kwijt. Hoe het komt dat ik zo vaak de sleutels van mijn voertuig verlies is mij niet helemaal duidelijk, maar het kan een klein beetje te maken hebben met de chaos in mijn hoofd… Naast dat ik mijn sleutels verlies wil ik ze ook nog wel eens gewoon in huis kwijt zijn. Dan zijn ze er dus nog wel gewoon, maar kan ik de autosleutels niet meer vinden op de plek waar ik dacht dat ik ze gelaten had. Omdat ik weet dat veel van mijn lezers ook nog wel eens hun autosleutels kwijt zijn, heb ik de complete gids voor wat je moet doen als je je autosleutel kwijt bent, geschreven.

Een autosleutel bijmaken is een prijzige aangelegenheid

Om maar met de deur in huis te vallen. Het vervangen van een autosleutel kan aardig in de papieren lopen. Een autosleutel bijmaken Mercedes is duurder dan een autosleutel bijmaken Volkswagen, maar door alle beveiligings features en het inlezen van de autosleutel is het kwijtraken van zo’n autosleutel gewoon best prijzig. En denk maar niet dat een autosleutel bijmaken Opel echt goedkoper is, want ook deze sleutels zijn tegenwoordig technische hoogstandjes. Het is dan ook verstandig om als je de autosleutel kwijt bent of verloren, om er eerst even goed naar te zoeken.

Autosleutel kwijt? Ga zitten en denk even goed na

Het belangrijkste om te doen als je de autosleutel kwijt bent is om even te stoppen met waar je mee bezig bent. Ga even zitten op een plek waar je rustig na kunt denken. Het is namelijk tijd om de locatie van je autosleutels te determineren. De vraag die je moeder altijd stelde “Waar heb je ze voor het laatst gezien?” stelde zij namelijk niet voor niets. Natuurlijk is deze vraag een beetje raar, want als je de plek wist waar je je autosleutels voor het laatst gezien had dan was je er naartoe gelopen en was je je autosleutels niet kwijt geweest. Toch dient deze vraag een doel.

Door de vraag “Waar heb je de autosleutels voor het laatst gezien?” te stellen, gaat je namelijk actief nadenken over de plekken waar de sleutel van je auto zou kunnen zijn.

  • Zo bedenk je bijvoorbeeld dat je met de auto naar huis bent gekomen, dus dat de autosleutels in ieder geval in huis moeten zijn.
  • Je gaat terug naar het moment dat je het huis binnen kwam en dat je de autosleutels niet aan het daarvoor bedoelde haakje hebt gehangen.
  • Je overweegt of je zoon die je bij binnenkomst een knuffel gaf misschien de sleutels heeft gepakt
  • En uiteindelijk liggen verloren autosleutels bijna altijd in de fruitschaal of in de keuken…

Vraag of huisgenoten de verloren sleutel hebben gezien

De tweede stap is belangrijk, want wellicht heeft je partner, kind of huisgenoot de autosleutel die je kwijt bent wel gepakt. Vraag dus iedereen in je directe omgeving of zij de locatie van jouw autosleutel misschien weten. Ik kan mij nog een dag herinneren dat ik mijn autosleutel kwijt was en dat deze in de jas van mijn vriendin bleek te zitten, terwijl zij aan de andere kant van het land een workshop aan het geven was. Dit werd pas duidelijk na anderhalf uur zoeken. Communicatie over een verloren autosleutel is dus zeker nuttig!

Waar is de reservesleutel van je auto?

Wat ook nuttig kan zijn is een reservesleutel.Doorgaans worden auto’s als ze al geleverd worden met een fysieke sleutel, geleverd met twee sleutels. Bewaar de reservesleutel van je auto altijd op een plek waar je van weet dat je die niet gaat vergeten In een kluis of een sleutelkastje is wat mij betreft de meest logische plek voor een reservesleutel. Heb je de auto tweedehands aangeschaft, dan is het goed mogelijk dat je maar één sleutel hebt van je auto. Mijn advies zou in dat geval altijd zijn om een sleutel bij te laten maken. De kans dat je een sleutel kwijtraakt is namelijk altijd aanwezig en in dat geval ben je een stuk duurder uit en vaak ook verder van huis.

Autosleutel kwijt verzekering

Als je de autosleutel kwijt bent en ook de reservesleutel is nergens meer te vinden, dan denken veel mensen dat er wel eens vergoeding vanuit de autoverzekering kan komen. Deze gedachte is echter veelal verkeerd. Veel mensen hebben een verzekering voor schade en pech. Helaas is het verliezen van je autosleutel geen van beide. Ook vormen de sleutels geen onderdeel van de auto, waardoor deze vaak zijn uitgesloten van dekking.

Mocht je jezelf hebben buitengesloten en ligt de autosleutel dus ín de auto, dan kan een pechhulpverzekering je vaak uit de brand helpen. Binnen no time is de pechhulp bij je en zij kunnen je in de meeste gevallen snel weer in je auto krijgen. Lukt dit niet, dan wordt de auto afgesleept en afgeleverd bij een garage van jouw keuze.

Autosleutel verloren aangifte doen

Mocht je er zeker van zijn dat je de autosleutels bent verloren, dan raad ik je aan om de vermissing van je sleutels te melden bij de gemeente. Hoewel veel mensen denken dat je van de vermissing bij de politie aangifte kunt doen, is dit inmiddels al een tijd niet meer het geval en is die taak overgedragen aan de gemeente. Mocht iemand de sleutels dan vinden, dan neemt de gemeente deze in bewaring en als jij de sleutels goed hebt kunnen beschrijven, dan neemt de gemeente contact met je op.

Autosleutel kwijt
Autosleutel verloren
Geen reactie's

Geef een reactie