Zo creëer je de ideale thuiswerkplek

Zo creëer je de ideale thuiswerkplek

We werken allemaal meer en meer vanuit huis. Sommige mensen deden dat al voordat COVID-19 de wereld bestormde, maar inmiddels schieten de thuiswerkplekken echt als paddenstoelen uit de grond. Als je pas net bent begonnen met thuiswerken, is het vaak even uitvinden hoe je een prettig plekje voor jezelf weet te fixen. Kan je nog wel wat tips gebruiken over het maken van de ideale thuiswerkplek? Lees dan snel de rest van dit artikel.

Ga voor rust

Wat vooral belangrijk is bij een thuiswerkplek, is dat het een plek is waar je in alle rust kunt werken. Thuiswerken is vaak al lastig genoeg en als je dan ook nog niet eens de rust kan vinden om te doen wat je moet doen, levert dat soms veel problemen op. Het is natuurlijk geweldig als je thuis nog een kamer over hebt die je in kunt richten tot werkplek. Is die plek er niet, creëer dan in elk geval het idee alsof je helemaal alleen aan de slag bent.

Maak een werkplek net achter een muurtje in de kamer of maak gebruik van een goede koptelefoon om je af te sluiten van de wereld om je heen. Maar vergeet ook zeer zeker niet om je werkplek een beetje gezellig te maken. Plaats wat fotolijstjes op je bureau en zet een leuke kamerplant op het kastje naast je. Het is dan net alsof je op kantoor bent, maar dan lekker in je eigen huis.

Die kamerplant is altijd een goede bron van rust. De kleur en geur van lavendel wordt namelijk al sinds jaar en dag gebruikt bij mensen die in een dip zitten. Zowel de mooie paarse kleur (of ja, je kan de naam lavendel ook gewoon voor de kleur aanhouden) als de zachte geur zorgen voor een verlaging van de bloeddruk en het stressniveau.
Daarnaast kan je voor een goede nachtrust een mooie aloë vera plant in je slaapkamer zetten. Deze maakt ’s nachts namelijk zuurstof aan, wat, uiteraard, goed is voor je lichaam.

Gebruik comfortabele meubels

Als je nagenoeg de gehele werkdag achter je thuiswerkbureau zit, is het wel zo handig als dat bureau ook ergonomisch verantwoord is. Misschien dat een sta-opbureau iets voor je is? En om aan de extra beweging te komen die we eigenlijk allemaal wel nodig hebben, zou een bureau dat voorzien is van het trapmechanisme van een fiets ook een optie kunnen zijn. Maar ook als je een standaard bureau hebt geldt: kies echt voor een kwalitatief hoogwaardige bureaustoel en stel alles aan en op je bureau op de juiste hoogtes in.

Zorg voor goede apparatuur

Een laptop hebben de meeste mensen al wel, maar de hele dag naar zo’n klein scherm turen is vaak geen pretje. Zorg daarom voor een extern beeldscherm waarop je alles veel beter kunt zien. Het liefst zelfs twee beeldschermen, zodat je de belangrijke zaken voor je werk allemaal duidelijk in beeld hebt. Check even bij je werkgever wat er allemaal mogelijk is qua vergoedingen, zodat je het niet zelf hoeft te betalen.

Neem op tijd pauze

En ja, er moet gewerkt worden. Maar echt geen 24 uur per dag! Er zijn zat mensen die als ze eenmaal thuiswerken niet goed weten wanneer te stoppen. Plan in elk geval vaste pauze- en lunchmomenten in, net zoals je die op kantoor had. En ga ’s avonds en in het weekend niet te lang door omdat je nu toch voor je gevoel gewoon in de huiskamer zit bij je gezin. Uiteindelijk gaat zoiets je opbreken en dan ben jij (en ook je baas) nog verder van huis.

Ideale thuiswerkplek
Geen reactie's

Geef een reactie