Zoek je nog een nieuwe zorgverzekering? Met deze tips maak je de beste keuze!

Zoek je nog een nieuwe zorgverzekering? Met deze tips maak je de beste keuze!

De maand januari is nog niet voorbij, dus je kunt nog veranderen van zorgverzekering. Het is de moeite waard om hier even de tijd voor te nemen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Als je huidige zorgverzekering niet meer past bij de zorg die je het komende jaar nodig denkt te hebben, is het verstandig om je nieuwe pakket af te stemmen op je actuele gezondheidssituatie. Om een passende zorgverzekering te vinden, helpen we je graag met onderstaande tips!

  1. Beoordeel jouw gezondheidssituatie

    Het lijkt lastig om te voorspellen hoeveel zorg je het komende jaar nodig hebt. Om een realistische inschatting te kunnen maken, kun je kijken naar je gezondheidssituatie en de mate waarin je zorg nodig hebt gehad het afgelopen jaar. Heb je over het algemeen weinig fysieke of mentale klachten, zelden problemen met je gebit en gebruik je geen bril of lenzen? In dit geval heb je misschien genoeg aan een basisverzekering. Neem ook fysiotherapie, uitgebreide kraamzorg of alternatieve geneeswijzen mee in je beslissing. Verwacht je juist meer zorgkosten, omdat je bijvoorbeeld pijnklachten hebt en extra fysiotherapie nodig hebt, of een traject wil starten bij een alternatieve arts? Overweeg dan of je deze kosten zelf wil betalen, of om een aanvullend pakket te kiezen.

  2. Neem de tijd en vergelijk

    Van zorgverzekering overstappen kun je via internet in een aantal clicks voor elkaar krijgen.  Toch raden we je aan om iets meer tijd voor dit klusje uit te trekken. Vergelijk meerdere verzekeringen met elkaar, en neem de polisvoorwaarden goed door. Deze kan je verzekeraar namelijk elk jaar aanpassen, en de voorwaarden voor aanvullende verzekeringen zijn bij iedere verzekeraar anders. Als je een aanvullend pakket wil, is het ook verstandig deze pakketten goed met elkaar te vergelijken. De ene verzekeraar biedt maar een gedeeltelijke vergoeding voor bepaalde zorgkosten, of hanteert een maximum aantal behandelingen, en de andere verzekering dekt 100 procent van de rekening, en heeft misschien een onbeperkt aantal behandelingen.

  3. Betaal alleen voor de zorg die je nodig hebt

    Het is zonde om te veel te betalen voor zorg die je helemaal niet gebruikt. Heb je meestal maar een beperkt aantal consulten in het jaar bij een arts, bijvoorbeeld alleen de periodieke controle bij de tandarts en een enkel bezoek aan de huisarts? Dan een basisverzekering met een zo laag mogelijke premie, en een zo hoog mogelijk eigen risico misschien de beste zorgverzekering voor jou. In dit geval is het namelijk veel goedkoper om de behandelingen uit eigen portemonnee te betalen. De premie voor een aanvullend pakket is het alleen waard als je al weet dat je veel hoge zorgkosten wil laten vergoeden die niet onder de basisverzekering vallen.

Kortom: kies een zorgpakket dat precies is afgestemd op jouw zorgwensen en ga met een gerust hart het nieuwe jaar in!

Nieuwe zorgverzekering
Geen reactie's

Geef een reactie