Mijn thuiswerkplek in aanbouw

Mijn thuiswerkplek in aanbouw

Veel van mijn bloggende collega’s werken net zoals ik vanuit huis. Af en toe ben ik jaloers op de werkruimtes en thuiskantoren die ik voorbij zie komen. Het lijkt wel alsof half professioneel bloggend Nederland een eigen thuiskantoor heeft! Gelukkig weet ik dat veel bloggende collega’s net als ik bloggen vanaf de bank of aan de keukentafel. Toch wordt het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek voor deze oude man binnenkort misschien een vereiste. Ik heb namelijk steeds meer last van mijn nek en rug.

Een ergonomische bureaustoel voor mijn thuiswerkplek

Oké, ik geef het toe, half zittend, half liggend een blog typen op de bank is nu niet echt de meest ideale houding om mijn lijf gezond te houden. Zitten aan de keukentafel is ook maar een halve oplossing, aangezien de stoelen mijn benen afknellen en na een uur schrijven mijn benen beginnen te tintelen. Gelukkig bieden de bureaustoelen van OfficeCity uitkomst. Na lang wikken en wegen heb ik toch maar besloten in ieder geval een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. De rest van mijn thuiskantoor zal nog even moeten wachten. Toch heb ik al een lijstje gemaakt met dingen die ik nodig heb om mijn thuiskantoor compleet te maken.

Een in hoogte verstelbaar bureau

Allereerst wil ik een in hoogte instelbaar bureau op mijn thuiswerkplek. Die dingen zijn echt rete duur, maar met een beetje disciplineis geen enkel doel onhaalbaar. Goed door sparen en wat minder bestellen op thuisbezorgd en voor je het weet prijkt er een prachtig bureau dat ik precies goed kan instellen op mijn thuiskantoor in wording.

Een in hoogte verstelbaar bureau is onmisbaar op je thuiskantoor, aangezien geen enkel bureau speciaal voor jou op hoogte is gemaakt. Je kan een dergelijk bureau aanpassen op jouw lichaamshouding, zodat je nooit meer last van je rug of nek hoeft te krijgen. Een ergonomisch bureau zorgt ervoor dat ik langer kan blijven zitten en dus betere blogs kan schrijven. Je kunt je dus wel voorstellen dat zo’n bureau hoog op mijn verlanglijstje staat.

Een stoelmat om de vloer te beschermen

Onze houten vloer heeft op dit moment nog geen bescherming tegen de rollende wieltjes van mijn bureaustoel. Gegarandeerd gaat dit strepen op de vloer opleveren, dus moet er een stoelmat komen om de vloer te beschermen. Aangezien de ruimte waar ik ga werken niet zo heel groot is ben ik op zoek naar een stoelmat in een klein formaat.

Een roldeurenkastje op mijn thuiskantoor

Als we dan toch bezig zijn wil ik ook een roldeurenkastje om alle papieren die ik heb en moet bewaren in op te bergen. Waarom al die instanties willen dat ik papieren bewaar die ik toch nooit meer gebruik is mij een raadsel, maar als ik ze kan bewaren in de buurt van mijn thuiswerkplek is dat een mooie oplossing. Nu zwerft alles door het huis en kan ik nooit iets vinden als ik het nodig heb.

Een nieuwe laptop is echt nog lange termijn denken

Als laatste staat een nieuwe laptop op het lijstje. Mijn huidige laptop is nog niet aan zijn eindje, maar als ik het verschil zie met nieuwe laptops, dan denk ik dat alleen een nieuwe laptop mij enorm veel tijdswinst op gaat leveren. Video’s bewerken is bijvoorbeeld nog geen optie, waardoor vloggen nog niet echt van de grond komt. Voor die vlogs zal ook de achtergrond nog wat aanpassing nodig hebben, dus komt er een mooi behangetje op mijn thuiswerkplek.

thuiswerkplek
mijn ideale thuiskantoor
Geen reactie's

Geef een reactie