Ontspannen tijdens het werk op je thuiskantoor

Ontspannen tijdens het werk op je thuiskantoor

Naast hard werken moet je natuurlijk ook kunnen ontspannen in je thuiskantoor. Tijdens mijn werk kom ik dagelijks hoofdbrekers tegen die mij het werk niet altijd even makkelijk maken. Uitdagingen met zoekwoordenonderzoek en niet lopende zinnen die je volgens de opdrachtgever moet gebruiken zijn hier in huis aan de orde van de dag. Om die reden zal ik in mijn nieuwe home office ook ruimte maken om te kunnen ontspannen, zonder dat ik écht van mijn werkplek af hoef.

Een grote Lockerkast is daarom heel belangrijk

Vooral dat laatste is extreem belangrijk. Ondanks dat je thuis bent, moet je niet denken dat je tijdens het werk zomaar even kan gaan ontspannen in de keuken of in je mancave. Het hebben van bijvoorbeeld een grote Lockerkast is daarom heel belangrijk. In deze kast kun je namelijk heel goed een PlayStation verstoppen of een kastje vullen met goed veel lekkere snacks. Ook maakt een lockerkast het mogelijk om spullen van meerdere mensen op te bergen. Maak je gebruik van personeel of freelancers, dan zouden zij het handig kunnen vinden om spullen alvast afgesloten op locatie te bewaren.

Aangezien ik voorlopig nog geen personeel of freelancers heb, zal ik mijn lockerkast vooral vullen met  zaken die mij helpen met ontspannen. Zoals gezegd een PlayStation, maar ik zit er ook aan te denken een boksbal in de lockerkast te ruimen, die in vervolgens aan een haak op kan hangen om er eens flink op los te slaan.

Een bureaustoel die in alle standen kan

Ook heel belangrijk tijdens ontspan-momenten op je thuiskantoor is een goede bureaustoel. Het liefst heb ik een bureaustoel die ik in alle standen kan verzetten. Op die manier heb ik minder last van mijn rug en nek tijdens het werk, maar kan ik ook ontspannen als ik een artikel weer eens niet op de eerste pagina in Google krijg. De leuning van de stoel los, de zitting verstelbaar en hup, onderuit met mijn lijf. Werkelijk waar, ik kan me niks fijners voorstellen. Toen ik nog bij mijn vorige werkgever werkte stond mijn bureaustoel altijd helemaal los. Op die manier balanceerde ik als het ware op mijn bureaustoel en hield ik mijn rug recht. Zo’n fijne stoel wil ik ook op mijn thuiskantoor.

Een basketbalnet boven de prullenbak

Productief zijn en kladjes schrijven gaan bij mij hand in hand. Op de één of andere manier landen die dingen alleen nooit in de prullenbak bij mij. Wel merk ik dat ik tijdens menig brainstormsessie propjes in de prullenbak gooi en op deze manier altijd op de beste ideeën kom. Door er een extra moeilijkheid bij in te bouwen denk ik dat ik brainstormsessies moeiteloos met de beste ideeën af kan sluiten. Daarom wil ik een basketbalnet voor propjes boven mijn prullenbak.

Het belang van licht om te ontspannen op je thuiskantoor

Als laatste wil ik licht op mijn thuiskantoor dat je in helderheid en kleur aan kan passen. Ontspannen onder fel TL-licht is natuurlijk nooit een optie. Hierdoor blijven je hersenen “aan” staan en is er geen manier om deze hersenen tot rust te laten komen. Dus als je echt wilt ontspannen, neem dan Philips HUE of de vergelijkbare lampen van de IKEA, zodat je tijdens het ontspannen niet wordt afgeleid door fel licht.

ontspannen thuiskantoor
Geen reactie's

Geef een reactie