Alles wat je moet weten over een koeriersverzekering

Alles wat je moet weten over een koeriersverzekering

Als je koerier bent, gebruik je een auto om spullen af te leveren bij klanten. Het is belangrijk dat je de juiste verzekering afsluit voor deze auto. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Verzekeraars staan namelijk niet te springen om de auto van koeriers te verzekeren. Gelukkig kun je vandaag de dag een koeriersverzekering afsluiten. Ben je hier niet bekend mee? In deze tekst lees je alles wat je moet weten over een koeriersverzekering.

Wat is een koeriersverzekering?

Voordat je een koeriersverzekering afsluit, wil je eerst weten wat dit voor verzekering is. In feite is dit niets anders dan een verzekering waarmee koeriers hun bedrijfsauto verzekeren. Sommige koeriers kiezen ervoor om hun koeriersauto op basis van particulier of algemeen zakelijk gebruik te verzekeren. Dit is niet juist en brengt grote risico’s met zich mee. Als een verzekeraar schade uitkeert en ontdekt dat je de koeriersauto in plaats van particulier of algemeen zakelijk als koerier gebruikt, dan kan de verzekeraar de uitkering op jou verhalen. Wie een speciale koeriersverzekering afsluit hoeft hier niet bang voor te zijn.

Keuze uit verschillende dekkingen

Wil je een koeriersverzekering afsluiten? Dan ontdek je al snel dat je uit drie basisdekkingen kunt kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Iedere koerier moet minimaal een WA verzekering afsluiten voor zijn bestelbus. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen aanricht. Wil je ook dat schade aan jouw bedrijfsauto vergoed wordt? Kies dan voor één van de andere dekkingen. WA + Beperkt Casco vergoedt ook schade aan een bestelbus die veroorzaakt is door brand, blikseminslag, storm, hagel, inbraak en een botsing met een loslopend dier, terwijl WA + Volledig Casco ook schade door een aanrijding of vandalisme dekt.

Voorwaarden van een koeriersverzekering

Wanneer je als koerier werkt, biedt een koeriersverzekering uitkomst. Het is alleen niet zo dat iedere koerier deze verzekering ook kan afsluiten. Er gelden namelijk specifieke voorwaarden voor de koeriersverzekering. Zo moet de regelmatige bestuurder van het voertuig bijvoorbeeld ouder zijn dan 25 jaar. Daarnaast mag het voertuig waarin je rijdt niet ouder zijn dan 10 jaar. Bezorg je ook buiten de landsgrenzen? Dan moet je weten dat schade veroorzaakt tijdens koerierswerkzaamheden buiten Nederland niet binnen de dekking vallen. Tot slot is deze verzekering alleen af te sluiten als er de laatste 5 jaar geen schuldschades op naam van de bestuurder of het bedrijf zijn geregistreerd.

Koeriersverzekering afsluiten

Wie een koeriersverzekering wil afsluiten, hoeft hier de deur niet voor uit. Er zijn namelijk websites waarop je makkelijk en snel een koeriersverzekering afsluit, zoals 123bestelautoverzekering.nl. Hier kun je bovendien koeriersverzekeringen vergelijken. Nadat je een vergelijking gemaakt hebt, vul je het kenteken in, gevolgd door jouw persoonsgegevens. Vervolgens kies je de manier waarop jij je wilt verzekeren, controleer je de gegevens en verstuur je de aanvraag. Kortom: jouw bedrijfsauto is binnen de kortste keren verzekerd.

Koeriersverzekering
Geen reactie's

Geef een reactie