Het creëren van een nette werkplek

nette werkplek

Het creëren van een nette werkplek

Een nette werkplek is een must als je veel thuis werkt aan bijvoorbeeld school of gewoon je werk. Je kan namelijk niet voor eeuwig aan de keukentafel of op je bed blijven zitten. Op een gegeven moment ga je hier namelijk last van krijgen. Een nette plek om te werken is fijn en verhoogt de productiviteit. Maar hoe maak je een nette werkplek? Waar moet je allemaal aan denken? Lees het hieronder.

 

Geen stoorzenders

 

Het belangrijkste is dat je bij jouw werkplek geen last hebt van jouw omgeving. Of dat nou huisgenoten zijn, kinderen, geluid van de auto’s langs het huis, de buren, ga zo maar door. Je wil rustig kunnen werken op jouw werkplek. Zorg dus voor een ruimte waarvan je weet dat het stil is. Is dit er niet? Dan is het altijd een idee om een koptelefoon aan te schaffen die het omgevingsgeluid voor jou dimt. Zo heb je al helemaal nergens last van en kun je rustig aan het werk zonder gestoord te worden.

 

Maak én houd het netjes

 

Het is belangrijk wanneer je op je werkplek zit, je ook geen last hebt van rommel om je heen. De ruimte zelf moet netjes zijn, maar ook je bureau. Ligt er van alles op je bureau? Dat zorgt ook voor rommel in je hoofd, en leidt uiteindelijk tot afleiding en zorgt er dus voor dat je je moeilijk kunt concentreren op wat er gedaan moet worden. Niet bij iedereen is dit even erg van belang, maar als je al moeite hebt met het volledig concentreren dan is het fijn als je je hoofd leeg houdt door de omgeving ook netjes te houden. Niks om door afgeleid te raken. Maak gebruik van organizers voor bijvoorbeeld pennen en leg alleen simpele bureau accessoires en werk gerelateerde dingen op het bureau. Hippe bureau accessoires kunnen de ruimte ook erg opvrolijken.

 

Geen telefoon in beeld

 

Ben jij iemand die vaak zijn mobiele telefoon bij heeft als je aan het werk bent? Leg hem eens uit beeld. Zet hem uit of zet ‘niet storen’ aan, en leg hem een stukje van je af. Zo raak je ook niet in de verleiding om hem te pakken om even dat appje te beantwoorden, of om doelloos door social media te scrollen. Leg je hem helemaal weg dan krijg je die drang niet, en voel je niet de behoefte om te stoppen met werk om hem wel te pakken. Ideaal dus als je aan het werk bent. Probeer het zeker een keer uit.

nette werkplek
Geen reactie's

Geef een reactie