Het belang van relatiegeschenken als iedereen thuis werkt

Het belang van relatiegeschenken als iedereen thuis werkt

Sinds het hele coronagebeuren zie ik de mensen waar ik mee samenwerk en de klanten waar ik opdrachten voor doe alleen nog maar online. Persoonlijk contact wordt, zelfs nu de beperkingen langzaam aan worden teruggeschroefd, steeds minder. Om relaties en klanten toch op een persoonlijke manier te bedanken kun je daarom kerstpakketten of relatiegeschenken versturen met een persoonlijk tintje en dit is waarom.

Persoonlijke aandacht is het nummer één medicijn

Veel mensen die thuiswerken, terwijl ze eerst het centrum van aandacht waren op kantoor, lijden onder eenzaamheid, depressie en verveling. Persoonlijke aandacht door middel van een zorgvuldig uitgekozen relatiegeschenk is dan ook het nummer één medicijn tegen deze verschijnselen. Ik zeg niet dat de depressie en eenzaamheid als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar de relatie zal zich zeker beter voelen met een cadeau dat toegespitst is op zijn of haar situatie en persoonlijkheid. Vraag tijdens een volgend Zoomgesprek dan ook eens naar hobby’s en privéleven. Zo kun je alvast ideeën opdoen voor het kerstpakket.

Je blijft in de gedachten van de ontvanger

Hoe passender het geschenk is, hoe langer je in de gedachte van de ontvanger zult blijven. Is de ontvanger van het relatiegeschenk een klant, dan zal deze sneller voor jou kiezen als er weer eens een product of dienst afgenomen moet worden. Geef je een kerstpakket aan een werknemer of collega, dan speelt de gunfactor in de toekomst een grote rol. Onderschat dit niet, zakelijke relaties worden gemaakt en gebroken tijdens het uitkiezen van relatiegeschenken tijdens de feestdagen.

Werkrelaties gaan verder dan werk alleen

Mensen die werk en privé gescheiden houden zijn doorgaans minder gelukkig in hun werkomgeving. Of het een oorzaak of een gevolg is van het gescheiden houden van deze twee delen van hun leven is echter niet duidelijk. Werkrelaties gaan echter verder dan werk alleen. Als collega’s en leidinggevenden een klein inkijkje hebben in het privéleven van hun collega’s, zal er sneller begrip zijn voor eventuele negatieve zaken en ook de positieve dingen hebben invloed op de werkrelatie. Successen vier je immers samen.

Je kan er weer een jaar tegenaan

Kortom met een mooi en persoonlijk kerst- of relatiegeschenk kun je er weer een heel jaar tegenaan. Kies als gever dan ook niet voor de standaard “ragout en koekjes” pakketten, maar leef je in in de relatie of werknemer en maak de relatie persoonlijk. Laat weten dat je ook in deze moeilijke tijden meeleeft en begrijpt dat thuiswerken niet altijd even makkelijk is. Een kleine attentie als oordopjes of een mooie fles wijn voor na het werk kan alles veranderen.

Kerstpakket thuiswerken
Geen reactie's

Geef een reactie