Een zakelijke bankrekening openen: welke bank kies je?

Een zakelijke bankrekening openen: welke bank kies je?

Begin je als zelfstandig ondernemer? Dan zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet volgen. Jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel is het allerbelangrijkst, want zonder registratie besta je als ondernemer niet. Een andere belangrijke stap is het openen van een zakelijke bankrekening. Zonder een bedrijfsrekening kun je geen betalingen van je klanten ontvangen. Essentieel dus!

Start je je zoektocht naar de ideale bank voor al jouw zakelijke financiën? Dan merk je al snel dat er ontzettend veel aanbod is. In dit artikel wil ik je een handje op weg helpen, zodat jij een bank vindt die bij jou als ondernemer past.

Een bedrijfsrekening bij je eigen bank óf iets nieuws?

Ik kan er vrijwel zeker van zijn dat je een particuliere bankrekening bij een bank hebt. Je bent waarschijnlijk tevreden met deze bank, omdat je er al een poosje bankiert. Misschien zelfs van kinds af aan. Moet ik een zakelijke bankrekening bij mijn huidige bank openen? Dit is een vraag die ik vaak langs zie komen.

De keuze is volledig aan jou. Ik raad je wél aan om altijd een vergelijking te doen.

Je huidige bank is namelijk prima geschikt om particulier te bankieren, maar de zakelijke rekening bij deze bank is misschien niet de beste voor jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld een webshop met veel internationale klanten? Dan ben je beter af met een vreemde valutabedrijfsrekening. Er zijn een aantal online banken die zo’n rekening aanbieden.

Online banken versus traditionele banken

Denk er over na of je bij een traditionele bank óf een online bank een zakelijke rekening wilt openen. Beide soorten banken bieden goede zakelijke rekeningen voor zelfstandig ondernemers, maar er zijn verschillen.

Traditionele banken

Van deze banken heb je zeker gehoord. Het zijn namelijk de banken met filialen in de meeste woonplaatsen. Je kunt hier terecht voor persoonlijk advies voor al je bankzaken. Naast zakelijke bankrekeningen, kun je bij deze banken ook aankloppen voor leningen, verzekeringen en hypotheken.

Open je een zakelijke rekening bij een traditionele bank? Dan duurt dit vaak langer dan bij een online bank. Het duurt tussen de vijf en veertien werkdagen om een rekening te openen. Je betaalt bij traditionele banken over het algemeen meer per maand.

Online banken

De online banken zijn de snelle nieuwkomers. Vaak zijn ze niet langer dan tien jaar geleden opgericht. Ze hebben geen filialen, want je vindt ze alleen online. Wil je advies over zakelijk bankieren? Dan kan dat alleen online of telefonisch.

Een rekening openen is hier echter veel sneller. Vaak kun je binnen enkele minuten al bankieren. Online banken zijn over het algemeen ook goedkoper – en soms zelfs gratis. Kies dit soort banken ook als je alles graag snel via een app op je mobiel of tablet regelt.

Vergelijk banken

Welke soort bank je ook kiest: het is altijd aanbevolen om te vergelijken. Op BankingReview.nl vind je beoordelingen van alle populaire banken voor zzp en hun aanbod van zakelijke rekeningen.

Zakelijke bankrekening
Geen reactie's

Geef een reactie