Hoe komt mijn blog steeds hoger in Google?

Hoe komt mijn blog steeds hoger in Google?

Als je vaak zoekt op ouderschap gerelateerde onderwerpen, dan kan het zijn dat je mijn blog nogal vaak tegenkomt. Het valt ook mensen in mijn omgeving op dat mijn blog de laatste tijd relatief goed gevonden wordt. Meer dan eens krijg ik de vraag: “Ik kom Papablogger overal tegen op Google, hoe krijg je dat voor elkaar?” In dit artikel geef ik jullie een kijkje in de keuken van Papablogger en hoe ik mijn artikelen vindbaar maak in zoekmachines.

Ik schrijf mijn blogs met passie

Allereerst zal ik het antwoord dat ik geef met jullie delen, want dit is zonder twijfel het belangrijkste om goed gevonden te worden in zoekmachines. Ik heb passie voor wat ik doe. Daarom schrijf ik artikelen die duidelijk zijn, die uitgebreid antwoord geven op vragen en vaak met een goed leesbare tekst. Laten dit nou net de belangrijkste eisen zijn van bijvoorbeeld Google om hoog te scoren in hun zoekmachine. De meeste teksten die ik zelf schrijf zijn niet zomaar even geschreven. Hier gaat urenlang onderzoek op zoekwoorden, concurrentieanalyse en uitzoeken van afbeeldingen aan vooraf. Als ik eenmaal weet welke woorden ik nodig heb om gevonden te worden en waar mijn concurrenten op gevonden worden, dan ga ik aan de slag met schrijven.

Weten wat je doet met SEO is een voordeel

Aangezien ik in het dagelijks leven met SEO mijn brood verdien, is het voor mij makkelijk om alle eisen van Google toe te passen in mijn tekst. Wat is SEO? Dat is het optimaliseren van een tekst of webpagina, zodat deze beter vindbaar wordt in zoekmachines. Tijdens het schrijven van mijn teksten hou ik al rekening met die eisen, zodat ik zeker weet dat mijn blog hoog scoort in Google. Weten wat je doet met SEO is een voordeel. Het voorkomt dat ik extra tijd nodig heb om artikelen te herschrijven en ik hoef niet steeds trucjes op te zoeken, want die zitten al in mijn hoofd.

Durf informatie te delen

Veel bloggers delen niet alle informatie die ze hebben. Om deze informatie toch te krijgen moet je een e-book kopen of lid worden van een nieuwsbrief. Hoewel dit voor de blogger een fijn verdienmodel is, is het voor de lezer vervelend, omdat ze niet direct alle informatie kunnen krijgen. Veel lezers klikken dan ook snel weg als blijkt dat ze moeten betalen voor informatie of hun gegevens moeten achterlaten. Dit is ook slecht voor de positie in Google van de blogger. Dat is de reden dat ik alle informatie compleet aan lever, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Mijn blog beantwoordt vragen en als beloning komt mijn blog hoger in Google.

 Ik koop backlinks

Backlinks zijn de ruggengraat van zoekmachines zoals Google. Als je blog hoog moet scoren in Google, dan zijn backlinks van relevante websites onmisbaar. Als beginnende blogger is het vaak handig om links te ruilen met andere blogs, maar op een gegeven moment is ook die poel redelijk uitgedroogd. Door backlinks te kopen bij bedrijven als Linkbuilding Masters krijg ik nieuwe links van relevante websites tegen een zeer redelijke vergoeding. De investering die ik doe verdien ik vervolgens weer terug met artikelen die ik schrijf in opdracht. In het blogwereldje wordt vaak krampachtig gedaan over het kopen van links naar je blog om zo hoger te scoren in Google. In mijn ogen hoort het er een klein beetje bij en kun je om te groeien niet zonder.

Op deze manier zorg ik er dus voor dat mijn blog steeds meer zichtbaar wordt in zoekmachines. Betaald bloggen is iets wat ik nog iedere dag graag doe. Ook als ik er geen geld mee zou verdienen zou Papablogger nog jarenlang bestaan. Ik hoop dat jullie iets kunnen met de tips hierboven en misschien staat jouw blog binnenkort ook bovenaan in Google.

Blog hoger Google
Geen reactie's

Geef een reactie