3 redenen om een zakelijke bankrekening te openen

3 redenen om een zakelijke bankrekening te openen

Wil je zelfstandig ondernemer worden? Snap wike. Veel vaders doen het, want je verdient je geld met meer flexibiliteit. Als eigen baas bepaal je namelijk je eigen uren. Wel zo makkelijk, vooral in combinatie met een druk gezinsleven.

Er zijn een aantal zaken waar je als beginnende ondernemer aan moet denken. Eén daarvan is zakelijk bankieren. Zit je nog te twijfelen over je bedrijfsrekening? Geen probleem. Ik geef je drie redenen om er wél een te openen. 

1. Het is verplicht – min of meer

Besluit je om je zakelijke financiën gewoon met je privérekening te regelen? Er staat nergens in het wetboek dat dit niet toegestaan is. Het is dus wettelijk niet verplicht. Toch is het in de meeste gevallen niet toegestaan.

De banken steken er namelijk een stokje voor. Kijk maar eens in de algemene voorwaarden van je particuliere bankrekening. Grote kans dat daarin staat dat het niet toegestaan is om deze bankrekening voor zakelijke doeleinden te gebruiken.

Doe je dit toch en komt de bank erachter? Dan kan je rekening gesloten worden en kun je worden geweigerd als klant.

2. Je houdt je bankzaken gescheiden

Bankier je zakelijk met je privérekening? Dan geeft dat extra werk. Al je zakelijke inkomsten en uitgaven staan namelijk samen met je privé-financiën door elkaar heen op dezelfde rekening. Je kunt dus moeilijk zien hoe je onderneming er financieel voor staat.

Bovendien is het enorm lastig als het tijd is om je belastingaangifte te doen aan het eind van het financiële jaar. De Belastingdienst mag namelijk je zakelijke financiën inzien.

Doe je dit op je privérekening? Dan hebben ze ook toegang tot je privé-uitgaven. Geloof ons – je wilt echt niet van elke tankbeurt of lunch uitpluizen of dit nou privé of zakelijk was.

3. Het staat professioneler

Als ondernemer wil je professionaliteit uitstralen. Daarom besteed je veel aandacht aan je bedrijfsnaam, je logo en je website. Waarom zou je dat tenietdoen door geen zakelijke rekening te nemen? Je privérekening is verbonden aan jóuw naam, niet aan je bedrijfsnaam.

Beeld je eens in dat je klant van jouw bedrijf bent. Maak je dan liever geld over aan Autobedrijf Veendam BV of aan G. De Sloper?

Of als je een eigen webwinkel hebt – zien je klanten dan liever TrendyGadgets.nl of Frank Huisman op hun bankafschrift? Sorry als je naam trouwens écht Frank Huisman is, maar je begrijpt wat ik bedoel.

Waar vind je de beste zakelijke bankrekening?

Ben je op zoek naar een zakelijke bankrekening? Dan kom je er al snel achter dat het aanbod enorm is. De Nederlandse banken hebben ieder tenminste één, maar vaak meerdere zakelijke rekeningen in hun aanbod. En dan zijn er nog de online banken, die ook zeer aantrekkelijke zakelijke bankpakketten voor zzp’ers hebben.

Waarom zakelijke bankrekening
Geen reactie's

Geef een reactie