Zo zie je er ook als kersverse vader altijd verzorgd uit

Zo zie je er ook als kersverse vader altijd verzorgd uit

De korte nachten, het verschonen van vele poepluiers en een kindje dat spuugt op je schone shirt die je net hebt aangetrokken: als je net vader bent geworden valt het niet altijd mee om er fris en fruitig uit te zien. Het is verleidelijk om je joggingbroek dagen achter elkaar aan te houden. Je hoeft echt niet iedere dag helemaal opgedoft voor de dag te komen, maar met een paar kleine tips zie jij er wel altijd goed verzorgd uit. 

Netjes en fris voor de dag komen

Als je er verzorgd uitziet, zie je er netjes en fris uit. Anderen zien dat jij aandacht aan je uiterlijk hebt besteed en je kunt je overal vertonen. Dit is toch wel zo prettig als je weer op je werk moet verschijnen of een tripje maakt naar de supermarkt. Daarnaast voel je jezelf vaak ook prettiger wanneer je wat aandacht besteed aan je uiterlijk. Stap ’s ochtends onder de douche en doe een lekker geurtje op, trek schone en frisse kleding aan, doe je haar en zorg voor nette handen en nagels en je komt al een heel eind.

Schoon en verzorgd haar

Eén van de eerste zaken die opvallen is je kapsel. Door je haar niet iedere dag te wassen blijft het langer een frisse uitstraling houden, zegt beautyredacteur Gijsje Boogert van Allabouther. Om te voorkomen dat je haar er tussen wasbeurten in vettig uit gaat zien kun je tussendoor droogshampoo gebruiken. Je coupe oogt meteen schoon en het geeft een instant opfrisser. In dit geval moet je de dag erna wel echt je haar wassen, voegt de expert toe. 

Ook gezichtsbeharing valt onder haar in dit geval. Als je een baard of snor hebt is het belangrijk om deze goed te trimmen. Gebruik regelmatig een baardshampoo en een baardconditioner of balsem om de baardharen te verzorgen en verzachten. Baardolie reinigt je baart en beschermt en hydrateert niet alleen de haren maar ook je gezichtshuid. 

Nagelverzorging voor mannen

Bij verzorgde nagels denken voor mannen direct aan vrouwen, maar ook voor mannen is dit erg belangrijk. Je houdt de nagels mooi door deze op tijd te knippen en eventueel in vorm te vijlen. Vet je handen af en toe in en verzorg de nagelriemen. Je handen zijn namelijk je visitekaartje en het is belangrijk dat deze er verzorgd uitzien. Droge nagelriemen kunnen springen en zelfs gaan bloeden. Niet alleen ziet dit er lelijk uit, maar dit kan ook tot vervelende ontstekingen leiden. Vergeet ook je voeten niet regelmatig te verzorgen.

Een lekker luchtje

Ten slotte de finishing touch: spuit een lekker luchtje op die bij je past. Het selecteren van de juiste herengeur is een heel psychologisch proces. Je test meerdere geurtjes en er springt er altijd één met kop en schouders bovenuit. Dat komt doordat deze geur aansluit bij jouw stijl, gedragspatroon en levenskeuzen. De feromonen in de geur vertellen je bewust en deels onbewust dat deze geur bij je past.

Vader verzorgd
Geen reactie's

Geef een reactie