Zo haal je veel uit je trainingen

Zo haal je veel uit je trainingen

De strijd tegen de kilo’s is een bekend fenomeen waar je hier ook al eerder over hebt kunnen lezen. Met veel wandelen kan je veel kwijtraken, maar het kost je wel ook veel tijd. Tijd die je als vader niet altijd hebt. Daarom is het slim om de mogelijkheden van de gym te benutten. Zo kan je bijvoorbeeld met een abonnement bij Sportschool Eindhoven beginnen. Je zal ontdekken dat je met de mogelijkheden die je daar hebt veel meer uit je trainingen kunt halen. Waarbij je ook nog eens minder tijd kwijt bent.

Kracht en conditie

Het fijne aan het werken in de sportschool is dat je zowel aan je kracht als aan je conditie kunt werken. Wanneer je bijvoorbeeld een uur de tijd hebt, dan kan je dertig minuten op één van de apparaten doorbrengen. Om vervolgens nog dertig minuten met de gewichten aan de slag te gaan. Zo kan je dus zorgen dat alles aandacht krijgt. Dat is buiten de sportschool natuurlijk een stuk lastiger. Daar heb je immers lang niet alle middelen tot je beschikking. En werken met lichaamsgewicht kost nu eenmaal altijd meer tijd als je gaat trainen.

Meerdere spieren aanspreken

Het voordeel van werken met gewichten in de sportschool is dat je oefeningen kunt doen waarmee je meerdere spiergroepen in één keer kunt aanspreken. Daar zijn natuurlijk veel bekende voorbeelden van. Zo kan je de deadlift doen. Of je doet de clean en press, of de clean en squat. Ook heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld de kettlebell swing te doen. Wanneer je die oefeningen doet, dan zorg je altijd dat in één beweging meerdere spiergroepen worden aangesproken. Waardoor je minder tijd nodig hebt voor een maximale training. Dat maakt het dus wel heel interessant om te doen.

Train altijd het gehele lichaam
Wie weinig tijd heeft, maar wel alles eruit wil halen, zorgt voor trainingsschema die het zogenaamde full body principe volgen. Lichaamsdelen op afzonderlijke dagen trainen werkt misschien goed voor professionele bodybuilders en jonge scholieren die nog alle tijd hebben. Als vader heb je echter nog wel meer verplichtingen om te voldoen. Het is dan dus fijn wanneer je heel gericht met je tijd om kunt gaan. Dat doe je dus door het gehele lichaam aan te pakken in een training. Zo richt je dus ook het schema dat je volgt in de sportschool in.

Doe het in circuitvorm

Ook goed om te doen, is de circuitvorm. Het voordeel daarvan is dat je een cardio-element toevoegt aan je trainingen. Dat betekent dat het niet alleen op je spierkracht aankomt, maar ook op je uithoudingsvermogen. Dat is mooi, want zo hoef je dus eigenlijk je tijd niet meer te verdelen tussen cardiotraining en krachttraining. Al is het wel belangrijk om de circuits naar behoren te doen, dus met minimale rust. Het is wel zaak om door te blijven gaan. Anders mis je het cardio-element dat je juist wilde toevoegen als je deze vorm van training ging doen.

Speel met de intervallen

Wat ook nog weleens wil helpen, is het spelen met intervallen. Door op de cardioapparaten momenten van sprinten en momenten van relatieve rust in te bouwen zorg je dat je net wat meer van je lichaam vraagt. Wat dus ook tot meer verbranding leidt. Bovendien kan het je ook weer helpen bij de spieropbouw. Hoe dit precies zit, wordt nog onderzocht, maar het verband is wel duidelijk volgens wetenschappers. Dat maakt het dus ook de moeite waard om zelf ook voor intervallen te kiezen. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Dat maakt het altijd uitdagend.

Zo haal je veel uit je trainingen
Geen reactie's

Geef een reactie