Zelf speelgoed maken voor de kids

Zelf speelgoed maken voor de kids

Zelf speelgoed maken is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf! Je kunt het speelgoed samen met je kinderen in elkaar knutselen waardoor dit direct een gezellige gezinsactiviteit is. 

 

Terwijl jullie bezig zijn leren de kinderen hun allereerste doe-het-zelf-klusjes en stimuleer je de creativiteit én het geduld van de kleintjes. De kans bestaat namelijk dat het beoogde resultaat niet in één keer wordt bereikt, waardoor de kinderen leren dat ze niet op moeten geven als het de eerste keer niet lukt. Dit zijn 3 leuke ideeën om zelf speelgoed te maken met en voor de kinderen.

 

Speelhuisje maken voor in de tuin

 

Bestellen jullie ook veel online door de coronacrisis? Gooi je oud karton dan niet weg als er net een groot pakket is afgeleverd. Hier kun je allerlei leuke speelobjecten van maken, zoals een gaaf speelhuisje. Je hebt maar weinig nodig voor het maken van een speelhuis. Naast karton heb je een schaar of stanleymes nodig om ramen en deuren te maken, plakband of ductape om de zijkanten aan elkaar te plakken en verf en kwasten zodat de kids de buitenkant kunnen versieren in vrolijke kleuren. 

 

Autobandschommel maken

 

In het voorjaar en de zomer is het heerlijk om samen veel tijd buiten door te brengen. Je maakt het nog leuker in de tuin voor de kinderen door hier een paar toffe speeltoestellen neer te zetten. Dit kan een flinke duit kosten, maar gelukkig kan je ook heel eenvoudig zelf speelmogelijkheden creëren. De autobandschommel is een echte klassieker en het scheelt weer ruimte in de garage als je nog een oude autoband hebt liggen. Een kleine reserveband werkt ook goed. Deze hang je op met ringschroeven en zet je vast met een sluitring en een moer om er zeker van te zijn dat de schommel het gewicht van je kinderen kan dragen. 

 

Maak de band goed schoon voordat je hiermee aan de slag gaat. Volgens productexpert Schoonmaak bij het huishoudelijke platform SweetestHome kan je het beste een hogedrukreiniger gebruiken voor het verwijderen van olie, smeer en andere viezigheid. Veel mensen hebben zo’n apparaat in huis om bijvoorbeeld de fietsen mee schoon te maken en groene aanslag van de tuintegels te verwijderen. 

 

DIY zandbaktafel

 

De zandbaktafel is erg leuk voor in de onderhoudsarme tuin en past ook prima op een klein balkon. Je hebt een aantal op maat gezaagde planken nodig, planksteunen, een tafelblad in de juiste afmetingen en schroeven. Bij het in elkaar schroeven kunnen de kinderen assisteren, bijvoorbeeld door gereedschap aan te geven of de schroeven vast te houden. Het leuke van de zandbaktafel is dat deze multifunctioneel is. 

 

Kliederen jouw kinderen liever met water? Bekleed de tafel dan met een vuilniszak die je vastzet met nietjes. Vervolgens kun je de bak vullen met water om in een handomdraai een klein vijvertje te maken voor op het balkon of terras. Met wat drijvende speeltjes er in vermaken de kinderen zich urenlang. 

Zelf speelgoed maken
Geen reactie's

Geef een reactie