Wat als de babyvoeding ’s nachts op is?

Wat als de babyvoeding ’s nachts op is?

Half drie ’s nachts. Fleur en ik hebben de hele dag hard gewerkt om een workshop van Bureau Checklist voor te bereiden. Morris heeft om 19.00 voor het laatst gegeten en ligt nog rustig te slapen. Om ervoor te zorgen dat hij ons niet wakker maakt om 07.00 ben ik voornemens onze zoon toch nog een voeding en schone luier te geven. Een goed voorbereid mens telt immers voor twee.

Maar zo goed voorbereid bleek deze papa helemaal niet te zijn! Ik doe het keukenkastje open en op de plek waar doorgaans de Nutrilon staat, schreeuwt een grote lege ruimte mij tegemoet. De flesvoeding van 19.00 had ik ook gegeven en ik was in de veronderstelling dat we nog zo’n bus hadden. Blijkbaar niet, want op mijn vraag aan Fleur waar de tweede bus Nutrilon was kreeg ik een schaapachtig “tweede bus?” Gelukkig sliep Morris nog, want inmiddels had hij twee gestreste ouders.. Wat als de babyvoeding ’s nachts op is? Nutrilon inkopen bleek niet ons sterkste punt…

Denken in oplossingen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen in zo’n situatie. Volledig in de stress schieten bijvoorbeeld. Huilen en jezelf verwijten dat je een slechte vader of moeder bent is ook een optie. Vervolgens moet je dan je verlies nemen. Je baby jou wakker laten maken en om 07.30 naar de supermarkt gaan. Of je kan doen wat Fleur en ik deden. Volledig in de stress schieten, samen lachen om de situatie, buiten een sigaret roken en vervolgens denken in oplossingen. Dat is moeilijk als je eigenlijk alleen maar wil huilen.

De benzinepomp

Er zijn 24-uurspompen die babyvoeding verkopen. Dit zijn er de laatste tijd niet veel, dus op goed geluk ben ik naar de BP op de A44 gereden. Daar heb ik een flesje water gekocht en een pak paracetamol voor mijn inmiddels schreeuwende hoofdpijn, maar ze hadden er geen babyvoeding. Dus ik heb Fleur gebeld met het verzoek om dan maar informatief de dienstapotheek van de dokterspost te bellen.

De dienstapotheek

Ondanks dat het hier geen zaak van leven of dood betrof heeft Fleur dus de stoute schoenen aangetrokken en trof zij een alleraardigste mevrouw aan de telefoon. Zij gaf aan dat de dienstapotheek nog wel een bus had staan. Deze zou dan wel ongeveer 25 Euro kosten. Al was de bus 65 Euro, dat had ons op dat moment weinig uitgemaakt. Ik was toch al onderweg en in de buurt van de dienstapotheek. Ik ben er met het schaamrood op mijn wangen naartoe gereden.

De mevrouw aan de balie was inderdaad alleraardigst en na het afrekenen van 25 Euro en 58 Cent kon ik weer huiswaarts.. Met een gerust gevoel ook nog. We hebben in mogelijkheden gedacht, hebben niet bij de pakken neer gezeten en uiteindelijk zijn we tot een oplossing gekomen. Ik ben heel blij dat we in een land wonen waar een dergelijke mogelijkheid gewoon bestaat. Zelfs in veel westerse landen kan dit gewoon niet! Mocht de dienstapotheek nou niet willen helpen, omdat het volgens hen geen noodgeval betreft dan zijn er gelukkig nog ander opties.

De avondwinkel

In grote steden heb je ze gelukkig nog en meestal zijn ze nog tot laat geopend: De Avondwinkels. Deze stoere maddafakkas hebben mij meer dan eens gered uit penibele situaties als sigaretten die op zijn, cravings van mijn toen nog zwangere vriendin, hongerklop midden in de nacht en toen ik nog een stukje jonger was, lange vloei en bier. Sommige avondwinkels hebben gelukkig ook babyvoeding. Weet je het niet zeker, Google dan even of ze open zijn en bel gewoon. Ze kijken het direct voor je na.

Nu maar hopen dat ze de kinderbescherming niet belt!

Is er nu geen avondwinkel in de buurt of heb je niet de mogelijkheid om daar te komen, dan is het echt een nood breekt wet situatie. Vaak heb je in je omgeving mensen die in dezelfde fase zitten als jij. Tijd dus om die moeder die zo raar lacht en altijd probeert een theedrinkafspraak met je te maken, wakker te bellen. Leg de situatie uit en ik weet zeker dat zij in ruil voor thee en koekjes jou een plastic boterhammenzakje met een paar schepjes babyvoeding wil doneren. Voeg aan het verhaal een paar sorry’s en stom he’s toe en nu maar hopen dat ze de kinderbescherming niet belt!

Wil je nu wel goed voorbereid je baby voeden, dan raad ik je aan gewoon een shitload van die bussen te kopen op Bol.com. Op deze manier ben je altijd voorbereid en zit je baby nooit zonder eten. Dat scheelt een hoop stress, een huilende baby en een tour door je woonplaats op zoek naar babyvoeding.

Baby algmeen

Wat als de babyvoeding 's nachts op is

Bespaar Continu NL

Wat als de babyvoeding 's nachts op is
Geen reactie's

Geef een reactie