Waar moet een gezinswagen aan voldoen?

Waar moet een gezinswagen aan voldoen?

Als je gezin groter wordt, dan kan het zomaar zo zijn dat ook jouw auto moet meegroeien en er dus een nieuw exemplaar moet worden aangeschaft. Natuurlijk is de eerste de beste auto niet meteen degene waar je voor moet gaan. Het is van groot belang dat je je van tevoren goed inleest en je alvast bedenkt wat je eigenlijk nodig hebt. Een gezinswagen is natuurlijk een stuk groter dan het koekblikje waar je als beginnende bestuurder in rondreed. In dit artikel vertel ik je waar ik in ieder geval op let als ik me ga oriënteren op een nieuwe auto.

Kosten gezinsauto

Het leven van een gezin is over het algemeen al duur genoeg. Zeker in de eerste jaren van jouw kind(eren) ben je een hoop geld kwijt aan verzorgingsproducten, kleding, kinderopvang e.d. Je hoeft dus niet meteen te kiezen voor een gloednieuwe gezinswagen als je hiernaar op zoek gaat. Er zijn namelijk ook vaak een hoop occasions te koop die vaak een stuk goedkoper zijn. Daarnaast is het ook goed om te kijken welke verzekeringen er zijn en wat de prijzen hiervan precies zijn. Autoverzekeringen kunnen nogal eens verschillen in prijs, dus bekijk goed wat bij jouw persoonlijke situatie en portemonnee pas. Sommige auto’s zijn overigens niet alleen duur in hun onderhoud, maar ook wat betreft de brandstofkosten en bijvoorbeeld de wegenbelasting.

Ruimte voor meerdere autostoeltjes

Als je meer dan twee kinderen hebt dan kan het in de meeste auto’s een uitdaging zijn om drie kinderzitjes op de achterbank te krijgen. Toch zijn er tegenwoordig ook modellen waarbij dit gelukkig geen probleem is. Twee kinderen neem je altijd gemakkelijk mee, maar met drie kinderen wordt het logistiek dus een stuk lastiger, zeker als je niet de juiste keuzes maakt wat het uitkiezen van een nieuwe auto betreft. Probeer je hier dus van tevoren in te verdiepen als dit voor jouw gezin geldt.

Kofferbak met veel ruimte

Een ruime kofferbak is een absolute must voor een gezin. Naast dat de kinderwagen gemakkelijk meegenomen moet kunnen worden, is het ook handig als je altijd wat speelgoed en verzorgingsproducten mee kunt nemen als je op pad gaat. Ook zijn flesjes wat altijd een goed idee om op voorraad te hebben evenals wat eten dat lang houdbaar is. Mocht je onverhoopt in een lange file belanden, dan heb je dat in ieder geval allemaal bij je.

Hufterproof bekleding en een vuilniszak

Kinderen knoeien en dat wil je absoluut niet op je lichte bekleding hebben natuurlijk. Kies liever voor afneembaar materiaal in een donkere kleur. Zorg dat ze in ieder geval altijd lekvrije bekers hebben in de auto en dat er een zakje hangt om lege verpakkingen in te gooien zoals bijvoorbeeld lege chips zakjes enzovoort.

Werkend kinderslot

Check altijd of het kinderslot van de autodeuren aan de achterkant goed werkt. Je moet er niet aan denken dat er ineens midden op de snelweg een deur openvliegt. Dit kan hele gevaarlijke situaties opleveren. Beter voorkomen dus!

Eisen gezinsauto
Geen reactie's

Geef een reactie