Vijf gadgets waar deze vader niet zonder kan

Vijf gadgets waar deze vader niet zonder kan

Het leven is al moeilijk genoeg. Soms zie ik mijn moeder wantrouwend kijken als ik met moderne apparatuur de opvoeding van mijn zoon Morris wat makkelijker probeer te maken. Vroeger zette mijn moeder mij in een box en moest ik me vermaken met een knuffel. Later ging ik op een stoel voor de TV om me stil te houden. Eigenlijk niet heel anders dan de tablet van nu! Graag deel ik met jullie 5 gadgets waar deze papa niet zonder kan.

Tablet om mijn kind te vermaken

Als het nodig zou zijn kon ik Morris de hele dag stil houden met een tablet. Nou is dat niet nodig, want Mor en ik fietsen veel, gaan lekker wandelen en bezoeken nog weleens een binnenspeeltuin, maar de tablet vormt een fijne afwisseling en een interessante zoethouder voor momenten waarop ik ook even geconcentreerd moet werken. De tablet is puur om mijn kind te vermaken en om hem vaardigheden bij te brengen. Wat kan er dan allemaal met zo’n tablet vraag je je af? Ik zal het eens voor je opsommen:

  • Filmpjes kijken op YouTube of Netflix
  • Spelletjes spelen die vaardigheden als praten en motoriek verbeteren
  • Met mama videobellen
  • Selfies maken en gekke bekken trekken met papa
  • Foto’s kijken
  • Muziek en luisterverhaaltjes luisteren
  • Verlanglijstjes maken voor zijn verjaardag

Natuurlijk zijn al deze zaken niet “noodzakelijk”, maar het is fijn dat zo’n apparaat zo veel dingen gecombineerd kan. Mijn moeder ziet het nut er nog niet van in, maar zijn andere oma heeft ook een tablet en die is al helemaal om! Het is vooral handig als je bijvoorbeeld Sim only bij Simyo hebt. Dan kun je gewoon thuis en onderweg overal op de tablet mét een internetverbinding.

Mijn nieuwe iPhone

Ook mijn nieuwe iPhone is een gadget waar deze papa echt niet meer zonder kan. De camera van dit toestel is geweldig en gaat binnenkort zorgen voor geweldige nieuwe foto’s op mijn Instagram. Daarnaast is het een kleine zakcomputer waar ik snel dingen in op kan zoeken, contact kan houden met de buitenwereld en zonder problemen fijne muziek kan afspelen in huis én in de auto. Ook gaaf zijn 3D dieren die je met de iPhone zo tevoorschijn kan toveren.

De telefoon is voorzien van een eSIM. Er hoeven dus geen fysieke simkaarten meer in mijn iPhone waardoor ik die kleine kaartjes ook niet meer kwijtraak, ideaal. Mijn nieuwe iPhone kan nog veel meer, maar ik ben nog aan het ontdekken, misschien dat ik daar later nog een artikel over schrijf.

Draadloze stofzuiger

Nooit geweten dat een draadloze stofzuiger een aanvulling op mijn leven zou zijn. Met een kind en zonder een salontafel is dit echter wel het geval. Morris kruimelt en knoeit dat het een lieve lust is en met de oude stofzuiger zou ik deze kruimels makkelijk een dag of twee laten liggen. De draadloze stofzuiger staat echter gewoon in een hoek in de huiskamer en als er gekruimeld of geknoeid wordt, dan pakt Morris zelf al de stofzuiger om het op te ruimen. Natuurlijk mag ik er dan nog even achteraan om echt alle kruimels op te zuigen, maar dat is zo gebeurd. Veel makkelijker dan zo’n log ding met een snoer wat je de hele kamer door moet zeulen.

Mijn mooie roze koptelefoon

Roze is mijn lievelingskleur. Daar is in mijn ogen helemaal niks mis mee. Ik heb roze shirts, roze overhemden, een roze prullenbak en dus ook een roze koptelefoon. De mensen in de buurt moeten er nog een beetje aan wennen, zo’n man met een baard en roze headphones op, maar ik kan niet meer zonder. Als ik me even af wil zonderen van de rest van de wereld, of als ik ga gamen, dan is de koptelefoon met noise canceling echt een uitkomst. Ik hoor letterlijk niks anders dan wat ik wil horen. Dit is ook gelijk waarom ik de koptelefoon niet op heb als Morris bij mij is. Je hoort namelijk ook niet dat je kind roept of huilt als Metallica je favoriete nummer speelt 😉

Bluetooth speaker voor vader en kind

De beste gadget sinds het gesneden brood heb ik voor het laatst bewaard. Man wat ben ik blij dat Bluetooth speakers bestaan. Terwijl de tablet hier in de kast ligt en dus geen afleiding is voor Morris, ligt de speaker naast hem zachtjes liedjes te spelen om in slaap te vallen. Morris wil ook nog weleens rustig verhaaltjes luisteren en dan kan ik lekker koken of een blog schrijven.

Als Morris er niet is, dan gaat het volume omhoog en mag papa even los! Aangezien de radio in de auto stuk is gaat de Bluetooth speaker mee de auto in en ik kan met zekerheid zeggen dat deze beter is dan dat de boxen in de auto ooit geweest zijn. Lang leve goede muziek en lang leve alle fijne gadgets die het opvoeden van een peuter een stuk makkelijker maken.

Gadgets vader
Geen reactie's

Geef een reactie