Zo zorg je voor meer veiligheid op de motor

Zo zorg je voor meer veiligheid op de motor

Nu je papa bent denk je vast anders over heel veel zaken in het leven. Waar je voorheen op een lege weg de motor nog weleens wilde optrekken tot ver voorbij de toegestane maximumsnelheid, houd je je tegenwoordig liever aan de voorschriften. Ook heb je altijd een beschermend motorpak aan. Dat zijn goede stappen om te zorgen dat je veilig door het verkeer kunt manoeuvreren. Er is daarnaast bovendien nog heel veel meer dat je kunt doen om veel veiliger op weg te gaan. De volgende tips kunnen erbij helpen.

Helm van het beschermende type

Voorheen had je misschien eerder voor de jethelm gekozen als je op de motor stapte. Die beschermt wel goed, maar ziet er vooral een stuk beter uit. Nu maakt de look je veel minder uit. Je vindt het veel belangrijker dat jouw hoofd optimaal beschermd wordt. Daarom heb je ook eens gekeken naar een ander type motorhelm. Je hebt de keuze uit bijvoorbeeld de integraalhelm en de systeemhelm. Het voordeel hiervan is dat deze allebei nog veel beter sluiten en zorgen dat je dus ook nog meer bescherming geniet. Dit is altijd een belangrijke stap.

Valbeugels op de motor installeren

Hoewel je natuurlijk wel de nodige ervaring hebt met het rijden, is het toch goed om de schade bij een val zoveel als mogelijk te minimaliseren. Dat kan je bijvoorbeeld ook doen door je motor uit te breiden met enkele onderdelen die hiervoor bedoeld zijn. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de valbeugel. Het geeft een gevoel van veel grotere veiligheid en is daarom dus ook zeker de moeite waard om erop te zetten. Je kunt heel veel verschillende soorten vinden zodat je altijd iets passends kunt installeren. Er zijn ook andere onderdelen met deze kenmerken die je net zo gemakkelijk monteert.

Het verbeteren van de elektra

Elektra speelt een belangrijke rol in het veilig de weg op kunnen. Zorgen dat je goed zichtbaar bent door de juiste verlichting is daar een goed voorbeeld van. Wat je dan bijvoorbeeld kunt doen, is de motorzaak bezoeken om betere verlichting te vinden. Dit kan je dan op je motor monteren of je laat dit doen door de monteur. Het is in daarmee eigenlijk bijna vanzelf al zo dat je beter op de weg rijdt. Voor- en achterverlichting, maar ook de knipperlichten moet je op deze manier aanpakken. Daarmee kan je gemakkelijk veel bereiken.

Verbeter de zichtbaarheid van je motor

Als het goed is heb je tijdens het behalen van je motorrijbewijs geleerd dat zichtbaarheid dé belangrijkste veiligheidsmaatregel is. Om die reden is het aan te raden je motor uit te rusten met reflecterende strips en goede LED-verlichting. Ook valt een gekleurde of witte motor beter op in het verkeer dan een grijze of zwarte variant. Overweeg dan ook om als je een donker gekleurde motor hebt deze in te ruilen voor één met een fellere kleur. Ook kun je kijken of het wrappen van je motor een optie is. Op deze manier is de kans groot dat je na een fijne motorrit gewoon weer bij je familie thuis zult komen.

Veiligheid motor
Geen reactie's

Geef een reactie