Sparen voor je kind zonder bank

Sparen voor je kind zonder bank

Van oudsher sparen de meeste ouders al vanaf de geboorte geld voor hun kind bij de bank. Sparen voor je kind is heel verstandig. Op deze manier kom je in de toekomst niet voor onverwachte kosten te staan en kun je misschien zelfs het rijbewijs of de universiteit van je kind betalen met het gespaarde bedrag! Helaas is het met de lage rente tegenwoordig bijna niet rendabel om te sparen bij een bank. Gelukkig zijn er nog zat andere manieren om te sparen voor je kind, zonder dat je hier een bank voor nodig hebt. In dit artikel vind je drie tips om te sparen zonder bank.

Sparen voor je kind met cryptovaluta zoals Bitcoin

Een makkelijke manier om geld weg te zetten voor later is investeren in cryptovaluta zoals Bitcoin. Dit soort decentrale financiën, ook wel DeFi genoemd zijn de laatste jaren enorm in opkomst. Het voordeel van cryptovaluta is dat je zonder dat er een bank aan te pas komt geld weg kan zetten als een investering. Bitcoin worden over het algemeen steeds meer waard dus als de markt meewerkt heb je over een paar jaar je inleg enorm verhoogd!

Helaas is dit ook precies het nadeel van cryptovaluta. Als je de markt niet in de gaten houdt, dan is er kans dat de waarde van Bitcoins of andere cryptomunten heel snel daalt. Ben je daar niet op tijd bij, dan is je inleg ineens weg. Je moet dus wel van een beetje risico houden als je op deze manier wil sparen voor je kind. Wil je hier meer over lezen, kijk dan eens op de website van Beste Bank.

Investeren in vastgoed is ook sparen

Ouders met  geduld zouden ook kunnen sparen door te investeren in vastgoed. Mocht je in de gelukkige positie zijn om (eventueel samen met anderen) een groot bedrag opzij te kunnen zetten, dan is het investeren in stenen een hele goede keuze. Over het algemeen worden woningen en zakelijk onroerend goed altijd meer waard. Als je wilt kun je de woning rendement op laten leveren door het pand te verhuren. Op deze manier houdt jouw investering zijn waarde en levert het ook tussentijds geld op dat je weer kunt investeren in nieuw vastgoed of cryptovaluta.

Nadeel is dat veel investeerders zich verkijken op het verhuren van een woning. Huurders vragen veel aandacht en kunnen ernstige schade aanbrengen aan jouw eigendom. Dan zit je ineens met een tweekamerappartement dat geld kost in plaats van oplevert. Naast huurders is ook  waardeverlies een risico. In de vorige crisis zijn veel panden onder water komen te staan. Inmiddels is het meeste van dit vastgoed ook weer in waarde gestegen en dat bewijst dat je met investeren in vastgoed geduld moet hebben.

Geld sparen voor je kind in een oude sok

De alleroudste manier van sparen is door het niet te storten bij een bank of op een andere manier te investeren, maar om het geld dat je wil sparen voor je kind gewoon thuis te bewaren. Het zogenaamde geld sparen in een oude sok kent geen rendement en was daarom voor velen tot recent weinig interessant. Nu banken echter negatieve rentes gaan rekenen is het best interessant om je geld te bewaren in een kluis of onder het matras.

Het geld sparen in een oude sok kent veel nadelen. Zoals al gezegd heb je geen rendement. Het geld ligt maar in je huis en wordt alleen maar minder waard. Ook is er een risico dat je vergeet waar het geld gebleven is of om het kwijt te raken bij bijvoorbeeld een verhuizing. Ook kan het gegeven dat er veel geld in jouw woning aanwezig is gaan rondzingen en minder fijne types aantrekken. De laatste tijd zijn er steeds meer woningovervallen, vaak veroorzaakt door de roddel dat er veel geld in het betreffende huis aanwezig was.

Sparen voor je kind zonder bank
Investeren in vastgoed
Geld in een oude sok
Geen reactie's

Geef een reactie