Het slaapritme van Morris nu wij uit elkaar zijn

Het slaapritme van Morris nu wij uit elkaar zijn

Nu mijn relatie helaas voorbij is komen er in de opvoeding van onze zoon Morris een aantal interessante zaken naar boven. Zo merken we bijvoorbeeld dat wat hij lekker vindt om te eten, afhankelijk is van de plek waar hij is. Thuis bij mama is groen eten als boontjes en sla een hele opgave, maar als hij bij oma logeert is dat totaal geen probleem. Als hij bij mij slaapt is het vooral nog even wennen en gaat hij liever voor zoete groenten als wortels of mais. Ook merk ik dat Morris in verschillende woningen verschillende slaapritmes heeft.

Licht en geluid zorgen voor doorbroken slaapritme

Als Morris bij zijn moeder is, dan gaat  hij meestal al om 19.00 uur naar bed. Dit was zo toen we nog bij elkaar waren en dit zal ook nog wel even zo blijven. Helaas voor zijn moeder is hij als hij om 19.00 uur naar bed gaat, wel al om 07.00 uur wakker. Dit komt niet door de tijd, want 12 uur slapen is voor een jongen van twee jaar oud nog best weinig. De oorzaak ligt vooral in licht en geluid. Om 07.00 uur is het namelijk al vol licht en als de klok van de Grote Kerk in Breda dan voor het eerst gaat, dan zit onze kleine meneer meestal gelijk rechtop in bed. De kerkklok is dus ongewild zijn wekker en is daarmee moordend voor zijn slaapritme.

Morris lijkt alle tijd te willen gebruiken om bij mij te zijn

Als Morris bij mij slaapt, dan is er van vroeg naar bed gaan of een slaapritme geen enkele sprake. Het lijkt alsof hij het liefst iedere minuut samen met mij doorbrengt. Ergens snap ik dat wel. De tijd die we samen hebben is vaak maar kort, dus wil hij zo lang mogelijk genieten van de tijd die hij met zijn papa heeft. Meestal ligt  hij dus pas om 21.00 als hij bij mij is. De volgende dag is ons kind meestal pas rond 09.00 wakker, dus hij pakt sowieso voldoende slaap. Wel heeft hij bij mij thuis nog vaak een middagdutje nodig.

Bij oma is het pikdonker

Slaapt onze zoon bij oma, dan is het vaak rond 19.30 bedtijd. Gelukkig heeft oma rolluiken en daardoor slaapt onze zoon bij oma het beste. Pas rond een uur of tien ontwaakt Morris uit een diepe slaap en door de rolluiken heeft hij geen last gehad van opvallende gevelreclame of daglicht.  Het is in de slaapkamer pikdonker en doordat er behalve oma verder niemand in huis is, is er ook geen geluid.

Fijn om te zien dat Morris ondanks de verschillende slaappatronen geen last lijkt te hebben van de drie slaapplekken die hij heeft. Het is een vrolijk slim mannetje dat inmiddels goed leert praten. Hij groeit als kool en wordt steeds meer een echt mens. Hoewel hij zichzelf steevast baby noemt in plaats van Morris, is er weinig baby meer aan. Ik denk dat we binnenkort maar weer eens de mogelijkheid moeten onderzoeken voor een dagje kinderopvang.

Slaapritme kind na beeindigen relatie
Geen reactie's

Geef een reactie