Review: Walkking’s babyschoenen

Review: Walkking’s babyschoenen

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Walkkings babyschoenen. Zij volgen mij al geruime tijd op Instagram en hadden opgemerkt dat Morris inmiddels zijn eerste stappen heeft gezet. Om hier op in te spelen vroegen ze mij of Morris Walkkings schoenen wilde proberen om zo de eerste stap naar een zorgeloze jeugd te zetten. Ik heb hier meteen ja op gezegd. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en ben daarbij niet bang om van gebaande paden af te wijken. De warme Uggs werden ingewisseld voor revolutionaire eerste babyschoentjes van Walkking’s!

Eerste zelfstandige stappen

Zoals jullie misschien op mijn Instagram hebben gezien is Morris vrij snel gaan wandelen. Met vier/vijf maanden liep hij al langs de tafel en de bank. Fleur en ik waren dan ook niet verbaasd toen Morris zijn eerste zelfstandige stappen zette. Ik ben nog iedere dag gelukkig dat ik gewoon thuis kan zijn om dit soort dingen mee te maken en stond dan ook met tranen in mijn ogen toen de eerste stappen werden gezet.

Morris staat heel stevig en laat zich een soort van vallen om stappen vooruit te komen. In dat geval zijn wollige en stugge Uggs niet echt een handige keus om te leren lopen. Het was dan ook belangrijk dat de schoenen die we voor Morris zouden uitkiezen stevig waren, maar tegelijk soepel genoeg om niet een bepaalde houding te forceren. Dit zorgt namelijk voor knellen en huilende baby’s..

Walkking’s babyschoenen

Toen de Walkking’s babyschoenen thuis werden bezorgd was ik gelijk benieuwd hoe soepel de schoen zou zijn en wat Morris van de schoenen zou vinden. In beide gevallen was de uitkomst positief! Walkkings babyschoentjes zijn namelijk heel ruim in de neus en de babyschoenen zijn gemaakt van heel soepel materiaal. Het eerste wat opvalt is de rits die helemaal onder de schoen doorloopt. Dat viel ook Morris gelijk op en hij heeft eerst een kwartier lang met de babyschoenen gespeeld voordat we ze aan deden.

Op deze manier raakt hij eerst bekend met de schoen en schrikt hij niet als je in één keer twee vreemde objecten aan zijn voeten bindt. De eerder genoemde rits die door Walkking’s “Zip Around” genoemd wordt werkt als een zonnetje. Je hoeft niet langer te duwen en te trekken om de babyschoenen aan te krijgen. Gewoon rits open, de babyschoen om de voet schuiven en de rits weer sluiten. Een kind kan de was doen. Het is me zelfs gelukt om de schoenen aan te krijgen terwijl ik Morris in de ene hand vasthield en de schoenen aandeed met de andere, ideaal!

Gericht op het leren lopen

Wat ik ervan vind is natuurlijk volledig irrelevant. Het belangrijkste is de mening van ons kind. Aangezien Morris nog niet kan praten laat ik de ervaring maar het woord doen. De Uggs moesten van Morris om de haverklap uit. Hij trok de schoenen meestal na een kwartier alweer uit, net als zijn sokken overigens. De Walkking’s babyschoenen heeft hij vaak langer dan een half uur aan en dan heb ik ze meestal uitgedaan. Zelf denkt hij er niet eens aan om de schoenen uit te trekken. Ik noem dit een heel positief resultaat.

Vervolgens is de mening van mama belangrijk. Hier komt gelijk een kritische noot. Het eerste wat Fleur zei was namelijk; “wat jammer dat ze geen sportschoen-achtige schoenen maken.” Ze vond dit model namelijk niet echt sportief ogen. Nu heb ik nog nooit een sportieve baby gezien (ze slapen, poepen en huilen immers) maar ik begrijp wel wat ze bedoelt. In het geval van Walkking’s gaat de functie duidelijk boven de vorm. Het handige “Zip Around”, de ruime neus en de soepel zool zijn allemaal gericht op het leren lopen.

De mening van papablogger

Als laatste de mening van papablogger. Ik ben heel erg positief over de Walkkings babyschoenen. We hebben vanwege het winterse weer expres gekozen voor de mooie donkerbruine kleur. Deze ziet er in het echt nog mooier uit dan op de foto. Ik ben echt een fan van de manier waarop de ritssluiting werkt en ben trots als ik onze kleine man op deze schoenen rond zie lopen. De schoenen zijn soepel en toch stevig genoeg om de voeten van je baby te ondersteunen bij het leren lopen.

Wat ik ook heel belangrijk vind is dat de schoenen geen rare stoffen of middelen bevatten die mijn kind kunnen schaden. Walkking’s schoentjes zijn allergie vriendelijk, bevatten geen schadelijke chemicaliën, geen giftige kleurstoffen of materialen, om jouw baby te beschermen en gezond te houden . De rubberen buitenzolen zijn chroomvrij. Ik ben echt blij dat ik Walkking’s heb leren kennen en zou iedere ouder van net lopende baby’s kunnen adviseren om deze Walkking’s babyschoenen te kopen.

Review Walkking's babyschoenen
Walkking's babyschoenen
Walkking's babyschoenen
Walkking's babyschoenen
Zip Around van Walkking's

Disclaimer gesponsorde inhoud

Sommige blogs op papablogger.nl bevatten gesponsorde inhoud. Dat betekent dat een bedrijf geld heeft betaald of mij van een product heeft voorzien waar ik zelf niet voor heb hoeven betalen. Aangezien Morris ook moet eten en deze website niet of hete lucht draait probeer ik daar zo eerlijk mogelijk in te zijn. Hou er dus rekening mee dat als je op een link klikt, dat deze link mogelijk wordt gevolgd en dat ik voor die link eeen betaling heb ontvangen. Op Papablogger.nl ben ik altijd eerlijk, zo ook over de gesponsorde producten. Mocht een product niet bij mij passen, dan zal ik een samenwerking niet aangaan. Mocht een product niet aan mijn wensen of verwachtingen voldoen, dan zul je dat eerlijk van mij horen. Er verandert dus niets, maar ik vind wel dat je het moet weten.

Geen reactie's

Geef een reactie