Hoe kun je als ouder zijnde rendement op het spaargeld van je kind genereren?

Rendement spaargeld kind

Hoe kun je als ouder zijnde rendement op het spaargeld van je kind genereren?

Wil je snel sparen voor je kind? Wil je snel jouw spaardoelen bereiken? Je kunt beginnen met beleggen waardoor je een rendement opbouwt, dit gebeurd soms heel snel. Een deel van het rendement kun je overmaken als spaargeld. Het rendement van jou helpt je kind sneller volwassen te worden, omdat ze zo sneller hun eigen huis kunnen kopen of naar het buitenland kunnen voor verdere studie. Je kunt je kinderen heel gemakkelijk helpen met het opbouwen. Je kunt goedkoop aandelen kopen, dit maakt beleggen nog leuker.

Hoe kun je beleggen voor je kinderen?

Als we horen beleggen denken we aan volwassenen die beleggen voor een lange of korte termijn. Maar wist je dat je ook kunt beleggen voor kinderen? Het is mogelijk om een beleggingsrekening te openen voor kinderen, maar zij mogen vanaf hun achttiende aan hun beleggingsrekening komen. Wanneer je als ouder gaat beleggen dien je te weten dat er kans is op een positief rendement, maar ook negatief. Het risico voor een lager eindwaarde dan de inleg is ook mogelijk. Cryptocurrency heeft ook zijn risico’s.

Risico voorkomen

Je kunt het risico van beleggen verminderen. Er zijn verschillende vormen van beleggen met elk zijn eigen voordelen. De risico’s kun je op de volgende manieren verminderen:

  1. Breed beleggen; als je breed gaat beleggen heb je minder kans op risico’s. Denk maar aan het beleggen in een wereldwijd beleggingsfonds en niet in losse aandelen.
  2. Beleggen in een mixfonds; dit houdt in dat je deels in obligatie gaat beleggen waarbij je minder risico hebt en een ander fonds waarbij er wel kansen zijn op risico nadelen.
  3. Beleggen op leeftijd; als je kind nog jong is kun je veel beleggen waarbij er risico is. Naarmate je kind ouder wordt ga je deze risico’s verminderen.

Een beleggingsrekening kan worden geopend op jouw naam of van je kind. Het voordeel van een beleggingsrekening op naam van je kind is dat andere familieleden ook kunnen storten op je kind rekening. Op Wisselkoers.org vind je meer informatie hierover.

Rendement spaargeld kind
Geen reactie's

Geef een reactie