Peuters vinden dit geweldig! 23 spelletjes voor binnenshuis

Peuters vinden dit geweldig! 23 spelletjes voor binnenshuis

Het vinden van manieren om je peuter bezig te houden kan aanvoelen als een fulltime baan. Binnenshuis opgesloten zitten is vooral moeilijk voor de kleintjes. Na verloop van tijd krijgen ze de neiging zich een beetje te vervelen en soms te zeuren! Een geïmproviseerde middag binnenshuis hoeft niet saai te zijn. Wanneer je peuter een beetje gek wordt en wat actie nodig heeft, probeer dan deze geweldige lijst met binnenactiviteiten voor peuters. Wees creatief, doe gek en laat de fantasie de vrije loop.

KLASSIEK PLEZIER MET PEUTERS

1. Indoor basketbal

Dit is een supergemakkelijk DIY-spel dat je kunt spelen met spullen uit je eigen huis. Pak om te beginnen wat papier. Voor dit spelletje volstaat elke maat of type. Vraag je kind om het papier te helpen verfrommelen. Zodra je genoeg upcycled papieren ballen hebt gebouwd, begin je ze in een wasmand te gooien.

2. Lees voor aan je peuter

Maak grappige stemmen en gezichten om het verhaal leuk te maken. Betrek je kind bij het verhaal door plaatjes aan te wijzen en vragen te stellen. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van jouw kind kun je overal kinderboeken vinden die passen bij jouw peuter. Begin eenvoudig en ga steeds verder in de moeilijkheidsgraad van de boeken voor jouw peuter.

3. Kiekeboe, ik zie je!

Wees creatief en verstop je achter een bank of onder een deken. Je peuter zal je graag opzoeken. Of hou het just super simpel en verstop jezelf achter je handen of onder een capuchon. Je kind zal in lachen uitbarsten en steeds weer vragen om herhaling.

4. Duplotorens maken

Duplo is perfect voor peuters.Onze zoon Morris is een echte Duplofan, net als zijn vader. Deze blokken zijn verslavend omdat je gemakkelijk torens en gebouwen kunt maken. Het beste van alles was dat we ontdekten dat Duplo onze peuter langer bezighield dan enige andere interne activiteit.

5. Peuters houden van dansen en zingen

Dansfeesten zijn een van mijn absoluut favoriete indooractiviteiten die ik met Morris kan doen! Er is geen tekort aan liedjes om te streamen om te dansen. Stream Baby Shark en dans mee als een gezin. Je kunt ook creatief worden en je eigen bewegingen voor een nummer verzinnen.

6. Play-Doh

Peuters houden van de textuur van Play-doh en kunnen gemakkelijk ballen en slangen leren rollen. Hoewel er genoeg perfect veilige opties zijn om te kopen, vind ik het heerlijk om ons eigen speeldeeg te maken in verschillende super heldere kleuren. We voegen ook etherische oliën toe zodat het lekker ruikt!

7. Indoor bowlen

Begin met het verzamelen van voorwerpen in het huis om te gebruiken voor de pinnen; papieren handdoekrollen, plastic bekers of zelfs ontbijtgranen. Zorg ervoor dat u een bal of object kiest dat voldoende gewicht heeft om de pinnen omver te werpen. Zorg ervoor dat je wat leuke geluiden maakt als de pinnen vallen voor extra opwinding. Pak dan de gevallen pinnen op en begin opnieuw. Je kan ok geluiden van een bowlingbaan op YouTube afspelen voor extra ambiance.

8. Stapelblokken stapelen met peuters

Werk aan de fijne motoriek van uw peuter door hem te helpen blokken zo hoog mogelijk op te stapelen. Onderzoek dan de oorzaak en het effect van het omverwerpen, dit wordt waarschijnlijk het favoriete onderdeel van je peuter in deze indoor activiteit!

9. Gemakkelijke wetenschapsles

Voor een eenvoudige binnenactiviteit voor peuters, gebruik azijn en zuiveringszout om je een supereenvoudige chemische reactie te leren. Elke peuter zal een kick krijgen door te kijken wat er gebeurt. Zo zie je maar dat zuiveringszout niet alleen maar goed is tegen stinkende schoenen.

10. Magische bekersshow (balletje, balletje)

Om deze leuke raadspellen te spelen, heb je drie plastic bekers of iets dergelijks nodig. Neem een ​​speciaal speeltje of snoepje en plaats het onder een kopje. Begin vervolgens de volgorde van de kopjes door elkaar te halen. Vraag om de beurt waar de prijs zich bevindt.

11. Sorteren

Laat je kleintje de geneugten van het organiseren ervaren. Meng verschillende speeltjes door elkaar en leg ze op een stapel. Pak een aantal verschillende containers en begin met sorteren.

Zintuig bevorderende binnenactiviteiten voor peuters

12. Tacorollen

Ik vind deze activiteit voor ontdekkende peuters en ik weet zeker dat jouw peuter dat ook vindt. Voor deze indooractiviteit voor peuters heb je een grote deken nodig om je peuter een of twee keer op te rollen. Laat je kind op de rand van de deken liggen. Begin te rollen. Nadat u uw peuter met succes heeft gerold, begint u langzaam af te rollen. Herhaal dan totdat jullie allebei dubbel lachen.

13. Zintuig bevorderende dozen

Gebruik een kleine bak of doos en vul deze met rijst, droge maïs of iets anders met een interessante textuur. Laat uw peuter verschillende gebruiksvoorwerpen gebruiken om verborgen speelgoed in de doos op te sporen of gewoon om de rijst uit te scheppen en te dumpen. Sensorische bakjes kunnen worden gebaseerd op elk denkbaar thema.

14. Vingerverven

Peuters houden ervan om er een zooitje van te maken! Gebruik grote stukken posterbord of een kartonnen doos, leg een groot zeil onder de doos en laat je kleintje een meesterwerk maken.

15. Maak een stil boek

Vilten vellen zijn perfect voor het maken van uw eigen stille boek. Je hebt ook een naald en borduurgaren nodig. Lijm kan de draad vervangen als je dat liever hebt. Het idee is om een ​​multisensorisch boek te maken met aan elkaar genaaide viltuitsparingen. Peuters zijn dol op de 3D-afbeeldingen die hierdoor ontstaan.

16. Macaronikettingen maken

Dit is een van de beste activiteiten om aan fijne motoriek te werken. Je kunt extra kunstzinnig zijn en de macaroni van tevoren verven. Mocht je echter een eetbare variant willen, dan kan dat ook met dropveters en ringchips.

17. De afwas

Op zoek naar binnenactiviteiten voor peuters die je ook zullen helpen om wat huishoudelijk werk gedaan te krijgen? Peuters houden ervan om in het water te spelen en rond te spetteren. Pak wat speelgoed, een washandje en wat zeep en laat ze je helpen. De hulp gaat er niet voor zorgen dat de afwas sneller is gedaan, maar de plezier die je maakt met je peuter is onvervangbaar.

Binnenactiviteiten met je peuter om energie kwijt te kunnen

18. Baby, baby, kom hier

Dit spel is gemakkelijk voor een peuter om op te pikken. Sta op een afstand van elkaar, open je armen en zeg hun naam. Begin naar je kind toe te bewegen met je armen wijd open. Zodra je je kind bereikt, geef je hem een ​​dikke knuffel. Keer terug naar je startpunt en begin opnieuw.

19. Verstoppertje

We weten allemaal dat peuters dol zijn op rennen en verstoppen, daarom is verstoppertje dé klassieker aller tijden! Het is een geweldige indooractiviteit om je kind te stimuleren. Veel plezier met het vinden van gekke plekken om je te verstoppen, zoals achter een kussen of een deur. Wil je even rust, verstop jezelf dan op de wc met de deur op slot…

20. Leer je peuter een salto

Als je wat energie wilt verbranden (perfect voor voor het slapengaan!), oefen dan eenvoudige salto’s. Je hebt maar een paar meter veilige ruimte op de vloer nodig voor je kleintje om deze grove motoriek te leren. Blijf te alle tijden bij je peuter en laat vooral in het begin niet los.

21. Volg de leider

Peuters houden ervan om gedrag te volgen en te modelleren, wat betekent dat uw peuter dol zal zijn op deze activiteit. Leer het goede voorbeeld om hen de acties en regels van het spel te laten zien. Als je kleintje eenmaal doorheeft hoe het werkt, laat hem dan leiden. Oefen met marcheren, hoppen, schuiven en door de kamer kruipen.

22. Hindernisbaan

Gebruik tape, dozen, kussens en dekens om van begin tot eind unieke paden te creëren. Speel volg de leider terwijl je door de baan navigeert of hou een race tegen de klok om te zien wie als eerste kan finishen.

23. Hoofd, schouders, knie en teen

De zang en dans van het hoofd, schouders, knie en teen zijn voor de meeste peuters gemakkelijk te leren. Veel plezier met de bewegingen en verander het tempo en de toon van het nummer om het extra gek te maken.

Ik weet dat het geen gemakkelijke taak is om een ​​peuter bezig te houden, vooral als je binnenshuis bent. Als je echter dingen verandert en spellen en activiteiten zoals hierboven opneemt, zou je je peuter bezig moeten kunnen houden zo lang als dat nodig is.

Peuters spelen duplo
Peuters spelletje tacoroll
Geen reactie's

Geef een reactie