Gemiddeld komen mannen 8,5 kilo aan in het eerste jaar vaderschap: zo kom je weer van het extra gewicht af

Gemiddeld komen mannen 8,5 kilo aan in het eerste jaar vaderschap: zo kom je weer van het extra gewicht af

Waar vrouwen na de bevalling hun extra gewicht vaak weer in rap tempo kwijtraken, komen mannen die net vader zijn geworden maar liefst 8,5 kilo aan in het eerste jaar als ouder! Het is logisch dat een zwangere vrouw aankomt, maar vaders beginnen ook al tijdens de zwangerschap met aankomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen vooral aankomen door een gebrek aan tijd en energie.

Minder eigen tijd

Bij de komst van een kind hebben vaders gemiddeld 74 minuten per dat minder tijd om aan eigen activiteiten te besteden. Denk hierbij aan een balletje trappen, naar de sportschool, een rondje hardlopen of een andere hobby. Vaak kiezen mannen voor activiteiten waarbij ze calorieën verbranden. Na de geboorte besteden mannen meer tijd aan de nieuwe baby en daarvoor aan hun zwangere vrouw. Hierdoor is er minder tijd vrij om calorieën te verbranden, terwijl ze wel hetzelfde of meer gaan eten. 

Vermoeid door gebroken nachten

Naast een gebrek aan tijd is ook het gebrek aan energie een belangrijke reden dat vaders aankomen in het eerste jaar na de geboorte. Minder slaap zorgt er namelijk voor dat er minder vet wordt verbrand, dat de eetlust wordt verhoogd en dat het een stuk lastiger is om ’s avonds van de bank af te komen. Zeker als je baby niet wilt gaan slapen heeft dit flink invloed op je eigen energieniveau. Gebruik deze tips om de nachtrust van je kleine te verbeteren. Je profiteert er zelf direct van!

Afvallen en weer fit worden 

Merk je dat jij bent aangekomen en wil je graag dit extra gewicht kwijt? Door op je eten te letten en te gaan sporten val je niet alleen af, maar ga je ook merken dat je een stuk meer energie krijgt. Hierdoor kom je in een positieve vibe terecht, want zodra je meer energie hebt ben je ook een stuk minder snel geïrriteerd, heb je meer zin om wat te gaan ondernemen en grijp je minder snel naar die ongezonde snacks. 

In beweging komen

Allereerst is het belangrijk om weer meer calorieën te gaan verbranden. Kies voor een sport die je leuk vindt. Zo zorgt krachttraining ervoor dat je sterker wordt en je spieren groeien. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt er ook voor dat jij meer energie verbrand in rust. Voor optimale spiergroei is de juiste voeding minstens even belangrijk als de juiste training. Zorg ervoor dat je lichaam voldoende eiwitten binnenkrijgt met een whey proteïne supplement. Dit ondersteunt de spiergroei en spierregeneratie en zorgt er dus voor dat je minder last krijgt van spierpijn. 

Wil je juist puur focussen op het verbranden van zoveel mogelijk calorieën? Kijk dan eens naar HITT-trainingen bij jou in de buurt. HITT staat voor High Intensity Interval Training. Het voordeel van HITT is dat je in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk calorieën verbrandt. Kies qua eten voor meer eiwitten en vetten en tijdelijk wat minder koolhydraten. Een intensief eet- en beweegplan gaat uiteindelijk zorgen voor gewichtsverlies en een vitaler gevoel!

Papa afvallen
Geen reactie's

Geef een reactie