Originele en praktische kraamcadeaus

Originele en praktische kraamcadeaus

Na 9 maanden wachten is het dan zo ver. Het kleine wonder of misschien wel de kleine wonders van jouw naaste is/zijn geboren. Een zorgvuldig uitgekozen geboortekaartje valt op de mat met een uitnodiging om binnenkort eens op bezoek te komen om te bewonderen wat voor prestatie er geleverd is! Maar, wat neem je mee? Hieronder kun je 5 originele én praktische cadeaus vinden waar je eigenlijk nooit de plank mee mis zult slaan.

1 – Gepersonaliseerd houten speelgoed!

Als je al eens eerder kennis hebt gemaakt met kinderen, misschien wel van jezelf, dan ken je vast de leuke houten treintjes, tuimelstapelaars óf stapelblokken al wel! Waar ander speelgoed vaak in een vuilniszak belandt, blijft houten speelgoed vaak jarenlang leuk! Mijn zoon speelt nog steeds met houten blokken waar ik vroeger als klein kind bij mijn oma mee speelde. Hoe leuk is het om daar een persoonlijk tintje aan te geven met de naam van het kindje? Eventueel aangevuld met geboortedatum. Dat maakt het net even persoonlijker.

2 – Geboortemand

Een geboortemand is zo makkelijk, maar ook zo creatief als je het zelf wilt te maken. Je kunt ze online kant en klaar vinden, maar je kunt ook zelf een leuke mand zoeken en deze vullen met allerlei leuke en/of bruikbare producten en cadeaus. Vergeet de mama niet! Stop er bijvoorbeeld een tegoedbon voor Thuisbezorgd in, deze zal zeker welkom zijn. Of een comfortabele ‘mama trui’.. tenzij het hartje zomer is uiteraard. Strik erom in roze of blauw, lief kaartje erbij en klaar is Kees.

3 – Speenkoord, knuffel of doek.

Na een hele korte, vaak onderbroken nacht met een nieuw klein hoopje geluk is soms een speen echt een redmiddel om je kleintje even stil te krijgen. Hoe frustrerend om dan een eindeloze zoektocht naar zo’n klein ding te moeten voeren? Een speenkoord zorgt dat de speen vast zit en je hem dus sowieso eigenlijk niet echt kwijt kunt raken. En een speenknuffel en/of doek maken zo’n speen als hij dan tóch kwijt raakt veel makkelijker terug te vinden! De mogelijkheden voor speenkoorden zijn eindeloos. Kies je voor een houten variant met mooie houten kralen en misschien zelfs de naam van de baby erop, of maak je de ouders blij met een speenkoord die een klein beetje licht geeft in het donker? Altijd handig als de baby speen inclusief koord toch heeft weten kwijt te raken…

4 – Een houten gepersonaliseerde stoel.

Zo’n geboortekaartje is door de ouders met heel veel zorg en liefde uitgekozen. Hoe mooi is het om zo’n kaartje te vereeuwigen door hem te laten verwerken in een kinderstoeltje? Het is een super origineel cadeau, staat prachtig op een baby kamer en is later ook nog een mega handig in gebruik zodra het kindje er zelf op kan zitten! Is er geen geboortekaartje? Dan kun je altijd kiezen voor een eigen ontwerp met de naam van het kindje erop!

5 – Iets van het verlanglijstje!

Vraag de ouders gerust wat ze graag zouden willen krijgen. Sommige dingen hebben ze al gekregen van anderen of zelf gekocht of misschien zelfs wel beide. Terwijl ze iets anders nog goed zouden kunnen gebruiken of waar ze heel blij van zouden worden. Sommige ouders hebben een hele specifieke voorkeur voor het type verzorgingsproducten voor hun kind. Bijvoorbeeld zo natuurlijk mogelijk. En verzorgingsproducten gaan altijd op, dus daar heb je eigenlijk nooit te veel van! Misschien ebben ze wel een hele leuke knuffel gezien of een setje kleding of een schattig nachtlampje. Dus wil je zeker iets leuks of bruikbaars geven wat ze nog (niet) genoeg hebben? Vraag een verlanglijstje en kies uit wat jij het leukste vind om te geven!

Hopelijk ben je wat wijzer geworden in de wonderen wereld van de kraamcadeaus en kun je na deze handige tips op pad om een leuk en origineel cadeau te vinden!

Kraamcadeau praktisch
Geen reactie's

Geef een reactie