Morris zijn nieuwe kamer

Morris zijn nieuwe kamer

Het zit er eindelijk aan te komen. Met meer dan vijftien bezichtigingen op de planning en een nieuwe baan in the pocket is het bijna tijd om mijn nieuwe leven in Breda te beginnen. Dat betekent ook dat ik voor Morris een nieuwe mooie kinderkamer zal gaan maken. De nieuwe kamer van Morris moet een plek worden waar hij zich thuis voelt, waar hij moet kunnen spelen en waar hij vooral de hoognodige slaap moet kunnen krijgen. In mijn hoofd ben ik dus al druk bezig met het inrichten van zijn kamer met meubels, prachtige muurstickers en verduisterende gordijnen.

Verduisterende gordijnen op een kinderkamer

Op een kinderkamer zijn een aantal zaken belangrijk. Zo weet ik uit ervaring dat het heel prettig is als je een kinderkamer goed donker kan maken. Morris slaapt gemiddeld zo’n dertien uur in een donkere kamer en maar negen uur in een kamer met meer licht. Verduisterende gordijnen zijn in mijn ogen dan ook onmisbaar voor een fijne kamer voor een peuter. Er kleven ook nadelen aan verduisterende gordijnen. Zo zal Morris moeilijker slapen op plekken waar geen verduisterende gordijnen zijn en is de kans groter dat hij zich verslaapt als hij naar school of de kinderopvang moet. Gelukkig heeft hij een vader die hem op tijd wakker kan maken.

Het belangrijkste meubel op een kinderkamer is het bed

Als de kamer eenmaal donker genoeg is, dan is het bed natuurlijk het allerbelangrijkste meubel. Al weken ben ik op zoek naar een prachtig bed voor op Morris zijn kamer. Het moet een bed zijn dat lang meegaat en waar hij prinsheerlijk in kan slapen. Ik kijk naar zowel tweedehands bedden als naar bedden die speciaal voor peuters gemaakt zijn en momenteel gaat mijn voorkeur uit naar een bed waar hij zich ook een beetje in kan terugtrekken. Een soort bedstee dus, of misschien een bed waar je ook makkelijk een hut van kan maken. Ik heb het ideale bed nog niet gevonden, maar zal jullie een prachtig review geven als deze er is.

Kastruimte is onmisbaar op een kinderkamer

Iedereen die kinderen heeft weet hoeveel rommel je om je heen kunt verzamelen. Van speelgoed tot kleding en van tekeningen tot doekjes en pleisters, alles heeft een plekje nodig op de kamer van je kind. Natuurlijk kun je hier één grote kast voor gebruiken, maar zelf ben ik meer van het combineren van stijlen. De commode gebruik ik voor allerlei praktische zaken en voor kleding en speelgoed ga ik aparte kasten kopen in de stijl van de kamer. Zorg altijd dat je kleding en speelgoed in aparte kasten bewaard. Zo krijg je geen over enthousiaste kinderen die speelgoed zien terwijl ze eigenlijk kleren aan moeten trekken om naar school te gaan.

Natuurlijk is het niet handig om de hele kamer vol te bouwen met kasten. Om die reden werk ik ook graag met planken boven het bed of bureau. Het is een handige manier om speelgoed tentoon te stellen of om knuffels te stallen die niet meer op bed of in de kast passen. Past het bij het thema, dan kun je speelgoed ook opbergen in een grote speelgoedkist.

Muurstickers om de kamer helemaal af te maken

Als alle meubels staan, de gordijnen hangen en de muren geverfd zijn, dan is het tijd om de kamer helemaal af te maken met posters en muurstickers. Morris krijg je helemaal wild met geweldige muurstickers dieren en posters van dinosaurussen of brandweerauto’s. We moeten nog even in conclaaf over de combinatie van deze drie thema’s, maar ik denk dat Morris z’n kamer een jungle thema gaat krijgen. Veel groen, een bed waar je in kan verstoppen en fijne robuuste kasten passen daar perfect bij. Muurstickers van wilde dieren of overweldigende planten kun je vervolgens kwijt in de hoeken van de kamer en misschien zelfs boven het kinderbed. Om het af te maken zet ik waarschijnlijk een paar prachtige varens in de vensterbank.

Muursticker dieren
Geen reactie's

Geef een reactie