Moederdag Ideeën

Moederdag Ideeën

Over een paar weken is het weer Moederdag! Ondanks dat de moeder van Morris en ik al een tijdje uit elkaar staan is het een dag die ik toch erg belangrijk vind om te vieren. Hoewel het eigenlijk iedere dag Moederdag zou moeten zijn krijgt onze zoon Morris op deze manier toch mee dat zijn moeder liefde en waardering verdient op een speciaal daarvoor bedoelde dag. In dit artikel geef ik jullie informatie en een aantal Moederdag ideeën om Moederdag zo fijn mogelijk te vieren.

Wanneer is het Moederdag 2021?

Moederdag valt in Nederland ieder jaar op de tweede zondag van mei, zoals Anna Jarvis dat ooit bedoeld heeft. Dit jaar is Moederdag 2021 is dus op 9 mei. In veel landen is Moederdag op deze datum. Toch zijn er ook landen waar Moederdag in februari of maart plaats vindt. In Indonesië is Moederdag zelfs in december!

Moederdag Ideeën voor vader en kind

Allereerst laten we mama natuurlijk heerlijk uitslapen. Dat betekent dat papa eventjes aan de bak moet deze zondagochtend. Zorg dat alle aandacht voor mama voor een uur of tien/elf afgeleid wordt naar jou. Luiers, kleren, ontbijten en wat al niet meer zij, deze Moederdag komt al deze verantwoordelijkheid op jouw schouders, zodat mama nog even kan blijven liggen. Lang leve de afwijkende ochtendroutine!

Na een paar uur bliksemafleider spelen is het tijd voor een heerlijk ontbijt op bed. Als het goed is weet je wat je partner fijn vindt om te eten als ontbijt. Weet je dat niet, probeer dan in de dagen voor Moederdag ideeën op te doen door het óf gewoon te vragen, óf te observeren wat je partner nu eigenlijk graag eet. Je kan in de tijd dat mama nog ligt te slapen je kinderen betrekken bij het maken van alle lekkere dingen. Denk hierbij aan:

 • Een gekookt eitje
 • Jus d’orange
 • Koffie of thee
 • Broodjes met zoet of hartig beleg
 • Vers (af)gebakken croissants
 • Kaneelbroodjes
 • De lekkerste Moederdag chocolade
 • Aardbeien
 • Pannenkoeken
 • Ontbijtgranen
 • Applecrumble

Je kunt een Moederdagontbijt zo uitgebreid maken als je zelf wil. Hoewel jij als vader het meeste werk hebt gedaan laat je het ontbijt natuurlijk naar mama brengen door je kind(eren). Mocht het dienblad te zwaar zijn, dan kun je je kind(eren) helpen, maar geef de kids de credits.

Last  minute Moederdag ideeën

Meestal hebben kinderen op school of op de kinderopvang al een mooi knutselwerk gemaakt voor mama. Wil je je partner extra verwennen op Moederdag dan kan dat natuurlijk met een extra presentje dat papa heeft gekocht. Veel papa’s denken pas aan een moederdagcadeau als het bijna te laat is, daarom hier een paar last minute Moederdag ideeën.

Bloemen

Met bloemen kun je eigenlijk nooit de fout in gaan. Wel is het moeilijk om een grote bos bloemen tot Moederdag “verborgen te houden. Mocht je toch een goede verstop plek hebben, dan kun je tot de zaterdagavond voor Moederdag nog een bos bloemen kopen voor de moeder van je kinderen. Voorzie deze van een lief kaartje van jezelf en een prachtige tekening van je kind en jouw cadeau kan niet meer stuk.

Parfum

Als je weet welk geurtje jouw partner lekker vindt, dan kun je nog tot het laatste moment wachten met het kopen van jouw Moederdagcadeau. In de meeste steden is de parfumerie gewoon open op zondag, dus kun je mama laten liggen in bed en er met de kinderen op uit gaan om dat heerlijke parfum op te halen en mooi in te laten pakken.

Haar favoriete boeken

Als moeder graag leest, dan zijn boeken een ideaal last minute moederdagcadeau. Probeer wel een beetje na te denken over het thema van het boek en laat dit overeenkomen met de gelegenheid. Liefde, moederschap en opvoeden gaan dus boven thrillers, moordzaken en huishouden. Mocht je partner niet van zoetsappige liefdesverhalen houden, dan is het altijd een optie om voor haar een boek te kopen waar ze het al tijden over heeft, maar waar het niet van komt om het te kopen. Luisterboeken en boeken voor op de e-reader kun je gewoon downloaden, dus die kun je nog tot het allerlaatste moment aanschaffen.

Een fotoboek

Als laatste last minute moederdagcadeau heb ik gekozen voor een fotoboek. De sleutel is om hier iet wat creatief mee om te gaan. Plak dus niet zomaar een paar foto’s achter elkaar en overhandig het aan de moeder in kwestie. Nee, kies uit alle foto’s die je hebt de foto’s uit waarin haar moederschap naar voren komt en waar jij als partner en je kinderen warme herinneringen aan hebben. Laat je kind de foto’s ondersteunen door mooie krabbels of lieve woordjes en je hebt een top Moederdagcadeau!

Moederdag ideeën
Geen reactie's

Geef een reactie