Manieren om je kind naar school te brengen

Kind naar school brengen

Manieren om je kind naar school te brengen

Tot de lockdown was de populairste manier om je kind naar school te brengen toch de auto. Nu steeds meer mensen thuiswerken of hybride werken zie je dat ouders hun kinderen op andere manieren de school of kinderopvang weten te bereiken. Hoe kun je nu het beste je kind naar school brengen zonder dit met die onveilige en milieuvervuilende auto te doen?

Verantwoord naar school op de elektrische fiets

De elektrische fiets is niet langer bestemd voor mensen met veel geld. Je kan tegenwoordig uitstekende elektrische fietsen kopen voor het zelfde geld als een goede normale fiets. Met een elektrische fiets kun je redelijk milieuvriendelijk en op een rap tempo de school van je kind bereiken. Alsof je altijd meewind hebt fiets je met je kind in het kinderzitje naar de school of het kinderdagverblijf van je kind toe.

Een elektrische fiets heeft ook nadelen. Vergeet je bijvoorbeeld de batterij op te laden de avond voor je naar school moet fietsen, dan is het mogelijk dat je heel zwaar moet trappen of dat je jouw kind toch met de auto naar school moet brengen. Het is dan ook aan te raden om altijd een extra batterij te hebben voor noodgevallen.

De bakfiets om naar school te gaan

Als je meer kinderen hebt is de fiets misschien niet de meest ideale manier om je kinderen naar school te brengen. Hoewel Nederlandse vaders en moeders expert zijn in het vervoeren van twee of zelfs meer kinderen op een normale fiets, is een bakfiets in dat geval toch een betere oplossing. Er zijn bakfietsen met twee wielen, bakfietsen met drie wielen en deze varianten zijn er dan ook doorgaans in een elektrische versie.

Met een (elektrische) bakfiets breng je makkelijk en veilig je kinderen naar school en je kan zelfs nog tassen en knuffels kwijt in de bak van de bakfiets. Alleen het parkeren van deze vaak grote fietsen met laadruimte kan een uitdaging zijn. Zoek dus een plekje met voldoende ruimte, zodat je zonder problemen je kinderen op school kan uitladen.

Wandelen is een gezonde manier om op school te komen

Als je niet te ver van de school of kinderopvang woont is het zeker een optie om eens naar school te wandelen. Wandelen is een gezonde manier om op school te komen voor zowel jou als je kinderen. Heb je nog wat tijd over, dan kun je nadat je kinderen op school zijn ook de wandeling nog even voortzetten om sneller aan je dagelijkse stappen te komen.

Op de scooter naar de kinderopvang of naar school

Hoewel ik zelf een kind op een scooter meenemen niet altijd een goed plan vind, is de scooter natuurlijk ideaal om snel je kind naar school te brengen als je woont in de stad of op het platteland. Zorg wel dat je jouw kind altijd in een daarvoor bedoeld kinderstoeltje doet. Scooters zijn overigens vaak vervuilender dan auto’s, dus misschien is het een idee om je goeie ouwe Vespa in te ruilen voor een elektrisch model.

Met de slee naar school

Al het winter is en er is een paar dagen sneeuw, dan is er voor de kinderen niks leukers dan met de slee gedropt worden op school. De meeste sleeën zijn echter bedoeld voor maximaal twee kinderen en de ruimte is beperkt. Dit kan zorgen voor ruzie en dus vertraging onderweg. Als je kinderen echter goed samen kunnen spelen of als je maar één kind hebt is sleeën naar school echt een leuke ervaring.  Denk eraan dat je de slee wel weer leeg mee terug naar huis moet nemen of eventueel moet stallen op school.

Kind naar school brengen
Kind op de fiets naar school brengen
Geen reactie's

Geef een reactie