Krijgt onze baby vroeg tandjes?

Krijgt onze baby vroeg tandjes?

Krijgt onze baby vroeg tandjes?

Morris is een ideaal kind. Zoals ik eerder al schreef schrikken we zelfs als hij huilt, omdat dat normaal gesproken niet voorkomt. Inmiddels schrikken we ook daar niet meer van. Sinds een paar weken is Morris namelijk een stuk onrustiger. In het begin vroegen we ons nog af waar dit vandaan kwam. Onze baby werd af en toe wat huilerig. Hij begon soms heftig met zijn hoofd te schudden en kwam veel moeilijker in slaap. Ook zijn luiers stonken meer en als klap op de vuurpijl staat sinds kort zijn knuistje standaard op het menu. Urenlang sabbelt hij op bijna zijn volledige vuist. Al met al aardig wat indicaties dat onze baby tandjes begint te krijgen! Morris is nog geen drie maanden en heeft twee flinke witte stippen in zijn linker onderkaak. Krijgt onze baby vroeg tandjes?

Om de pijn wat te verzachten

Nou moet ik wel eerlijk zijn. Ondanks de tanden die langzaam aan verschijnen is Morris nog steeds een modelbaby. De pijn zorgt voor een wat onrustigere baby, maar als ik andere ouders hoor waarbij de kinderen tanden krijgen, is Morris nog steeds ideaal. Hij houdt ons niet wakker, slaapt nog steeds acht tot tien uur door en drinkt nog steeds zijn fles helemaal op! Als we hem inbakeren, al is het midden op de dag, slaapt hij binnen twee minuten en ondanks de pijn zijn we zonder moeite een weekend weg geweest. Kortom, ons kind is wat ons betreft een modelbaby.

Ondanks dat is het toch een beetje zielig. Waar je oudere kinderen vaak een (gekoelde)bijtring kan geven, heeft deze kleine man nog geen flauw idee wat hij daarmee moet doen. Hij zwaait er een beetje mee in de rondte en huilt verder een beetje. Ik kan me zo voorstellen dat hij denkt: “Man ik verga hier van de pijn en jij geeft me een speeltje? Waarom? Doe liever iets aan die pijn! Als je dat niet doet blijf ik schreeuwen hoor…” Om de pijn wat te verzachten geven we hem als niks anders lijkt te helpen Dentinox. Met een wattenstaafje mag je maximaal vier keer per dag een beetje op de pijnlijke plek aanbrengen. Voor Morris helpt dit super! Inmiddels doet hij zelfs zijn mond al open als hij een wattenstaafje aan ziet komen.

Is het normaal dat een baby van nog geen drie maanden al tandjes krijgt?

Maar is het normaal dat een baby van nog geen drie maanden al tandjes krijgt? Nou valt er bij de ontwikkeling van kinderen en vooral bij baby’s vrij weinig in de categorie normaal. De ene baby is gewoonweg de ander niet. Gemiddeld zal een baby zo rond de zes maanden zijn of haar eerste tandjes krijgen. Met drie maanden is Morris dus betrekkelijk vroeg. Raar is het echter niet er zijn zelfs kinderen die met tanden geboren worden! Wel stonden we even met onze mond vol tanden toen we de eerste twee witte puntjes in de kaak van Morris zagen.

Ik kan al niet wachten tot de tijd komt dat hij moet gaan wisselen. Als alles al netjes op een rijtje staat en er van die fietsenrekken ontstaan. Fleur en ik zijn heel erg van sprookjes en zo, dus zeker weten dat de tandenfee haar intrede gaat doen in huize Van Laere. Hoe lang we het sprookje vol zullen houden kan ik je niet vertellen, maar er zijn mensen in de familie die tot hun elfde in Sinterklaas hebben geloofd!

Lrijgt onze baby vroeg tandjes?
Krijgt onze baby vroeg tandjes?

Misschien vind je dit ook interessant...

1 Reactie
  • Maddy
    Geplaatst op 15:27h, 12 mei

    Vervelend dat hij er zo’n last van heeft. Hopelijk komen ze snel door zodat het geen pijn meer doet. Hij is er inderdaad mooi optijd bij. Emma is nu 7 maand en ze heeft net 2 tandjes door. Toen mijn vriendin een baby kreeg kwam de eerste tand met 1.5 week door. Ja je leest het goed. 1.5 week!!!! Geen gezicht natuurlijk haha, de rest duurde toen wat langer.

Geef een reactie