Vakantie met kind(eren) en auto? Gewoon doen!

Vakantie met kind(eren) en auto? Gewoon doen!

Er wordt vaak negatief gedaan over een autovakantie met kinderen, maar als je er goed over nadenkt is het juist de ideale manier om op pad te gaan. Kinderen zijn over het algemeen flexibel en avontuurlijk ingesteld en zullen een roadtrip zo alleen maar aanmoedigen. Bestemming? Waar de zon schijnt! Wat gaan we doen? Geen idee, we trekken er gewoon op uit! Lees hier meer over de voordelen van een autovakantie met kinderen.

 

Europa is mooi

 

Er hoeft bijzonder weinig gepland te worden, zeker als je alleen maar een tent achter in de auto gooit en je bestemming(en) af laat hangen van waar je zin in hebt. Uitwaaien langs de krijtrotsen van Engeland, kastelen bekijken in Duitsland of in de zon liggen aan de Spaanse stranden: je hebt niks te maken met vliegtijden, annuleringsverzekeringen of ander gedoe dat je lang van tevoren moet plannen. Nee, als je je autoverzekering op orde hebt, de auto hebt laten nalopen en de spullen hebt ingepakt, ben je volledig vrij om te gaan en staan waar je wilt. Kinderen vinden dat juist leuk, zo’n surprise-vakantie. Met behulp van de nodige apps heb je zo een camping in de buurt gevonden. Wat dat betreft leven we in een heerlijk werelddeel. Europa is mooi!

 

Goedkoop reizen

 

Naast de volledige vrijheid voor jou en je kinderen is er het financiële voordeel: reizen met de auto is nog steeds véél goedkoper dan treinen of vliegen. Wanneer je de tickets hebt geboekt, ben je er namelijk nog niet. Schiphol is, zeker voor kinderen, een uitje op zich en dan wil je niet beknibbelen op al het lekkers dat ze na de paspoortcontrole te zien krijgen. En in het vliegtuig duiken ze in de folders waar ook allerlei dure hebbedingetjes worden aangeboden. Daarnaast moet je op de plek van bestemming – wil je wat van de omgeving zien – vaak een auto huren. Nee, dan ben je beter en vooral goedkoper af in je eigen trouwe vierwieler.

 

Veel meer zien

 

Dat gedrentel op luchthavens en stations kan voor veel ouders ook een beetje eng zijn. De prikkels die op de kinderen afkomen, de drukte, je zou ze op een onbewaakt ogenblik zomaar kwijtraken. Lekker is dat, moet je bijna boarden en klinkt de naam van jouw familie door de speakers. “Last call for…” In de auto kun je je kroost simpelweg niet kwijtraken. Daarnaast zien ze veel meer dan in de lucht, en dat is goed voor ze. Waarschijnlijk heb je de Franse of Duitse wegen al eerder bereden en kun je ze van alles vertellen. Al zin gekregen in een roadtrip met je kinderen? Veel plezier!

Kinderen vakantie auto
Geen reactie's

Geef een reactie