Je kind op jonge leeftijd al verder helpen

Je kind op jonge leeftijd al verder helpen

Het is de wens van iedere ouder. Je kind zo helpen dat het later goed terecht komt, maar zonder dat het zich verwend of bevoorrecht voelt. Je kind helpen kan natuurlijk op heel veel manieren. In dit geval heb ik het niet over het kopen van leuk speelgoed, dure kleding of vaak naar de McDonalds, maar over de dingen die er echt toe doen. In dit artikel geef ik een aantal voorbeelden van zaken die jouw kind in de toekomst écht verder helpen.

Een geldbedrag schenken

Geld schenken aan je kinderen is een geweldige manier om ze te helpen financieel in het leven te slagen. Het kan hen helpen hen een stevige start te geven in hun carrière, een eigen huis te kopen of hun eigen bedrijf te starten. Er zijn verschillende manieren waarop je geld aan je kinderen kunt schenken, maar het is belangrijk om te weten welke optie het beste bij jou en je kinderen past.

In Nederland zijn er verschillende doelen waarvoor je geld kunt schenken aan jouw kinderen. Voor de verschillende doelen bestaan verschillende vrijstellingen voor de belasting die je moet betalen. Denk hierbij aan studie, het kopen van een huis of een reguliere schenking.

Je kind netjes opvoeden

Het klinkt misschien als wijzen naar de bekende weg, maar als je jouw kind vanaf het begin af aan netjes opvoedt, is de kans groot dat je kind op latere leeftijd goed terecht komt. Een aantal voorbeelden van netjes opvoeden:

  • Met twee woorden spreken
  • Op vroege leeftijd leren met bestek te eten
  • Kleding netjes houden
  • Niet liegen
  • Kijken doe je met je ogen, niet met je handen
  • Niet rennen in het restaurant

Bovenstaande zaken zijn maar een paar dingen die je jouw kind al vroeg kan bijbrengen, maar de opvoedtaken zijn en blijven eindeloos. De afgelopen tijd probeer ik bijvoorbeeld onze zoon te leren om met zijn mond dicht te eten en in plaats van een lepel met vork en mes te eten. Dit vergt nogal wat van mijn geduld, maar het resultaat heeft door de jaren heen een blijvend effect.

Geld nalaten als je komt te overlijden

Hoewel ik zelf liever van het schenken met een warme hand ben, is het ook mogelijk om zelf een mooi spaarpotje, aandelen porfolio of vastgoed na te laten als je doodgaat. Voor erven gelden weer hele andere regels dan schenken, maar ik weet uit ervaring dat ook dit kinderen al op jonge leeftijd verder kan helpen. Het nadeel aan het nalaten van waardevolle spullen of geld is dat de kinderen er vaak een hele administratie op na moeten houden en deze nog heel lang moeten bewaren. Verder is het natuurlijk fijner om geld uit te geven van iemand die nog leeft.

Hoe je je kind ook op jonge leeftijd wil verder helpen, wees je er in ieder geval bewust van dat het kan en dat het écht effect heeft op hoe je kinderen terecht komen en naar de toekomst kijken. Met alleen hard werken en je best doen op school gaan ze er helaas niet komen in de huidige economie.

Je kind verder helpen
Geen reactie's

Geef een reactie