Zorg nu voor de financiële toekomst van je kinderen

Zorg nu voor de financiële toekomst van je kinderen

Tegenwoordig wordt alles duurder, en aan geld komen wordt ook steeds lastiger. Vroeger was het voor onze ouders nog gemakkelijk te doen om een huis te kopen zonder dat hier een topsalaris voor nodig was. Tegenwoordig is het zo dat je de hoofdprijs betaald voor een simpel huis of appartement, en daar lijkt in de toekomst geen verandering in te komen. Met het oog op de toekomst is een goede voorbereiding dus essentieel. Wat kun jij doen om kind een stapje voor te geven? In dit blogartikel vertellen we over een aantal mogelijkheden.

Sparen op een spaarrekening

Een manier om voor langere tijd geld te bewaren en op te sparen is de ouderwetse spaarrekening. Ouders, of soms zelfs opa’s en oma’s kunnen hier steeds een klein beetje geld op zetten om zo na een aantal jaar op een mooi bedrag te komen. Het geld op zo’n rekening heeft helaas bijna geen rendement, dit komt omdat de rentes op deze rekeningen laag zijn of soms zelfs niet bestaan. Terwijl de hoeveelheid spaargeld gelijk blijft, stijgen de prijzen van boodschappen, diensten maar ook huizen. Eigenlijk wordt het geld op de spaarrekening dus langzaam minder waard.

Sparen met een spaardeposito

Een andere manier van sparen is met een spaardeposito. Zo’n deposito werkt voor een groot deel hetzelfde als een spaarrekening, er zijn echter wel een paar belangrijke verschillen tussen de twee. Met een spaardeposito leg je een bedrag vast voor een bepaalde periode, je kan tijdens die periode niet zomaar bij je geld. Omdat het geld voor bepaalde periode vast ligt ontvang je wel een hogere rente dan bij een normale spaarrekening. De hoogte van de rente is uiteindelijk afhankelijk van hoe lang de periode is dat het geld vast ligt.

Investeren

Dit is een optie met wellicht wat meer risico dan sparen, maar de opbrengsten kunnen ook een stuk hoger zijn. Je kan er voor kiezen om zelf je geld te beleggen, maar ook de meeste grote banken in Nederland hebben de mogelijkheid dit voor jou te doen. Een voorbeeld van investeren is door middel van aandelen, maar dat is niet de enige manier. Je kunt er ook voor kiezen om wat geld opzij te leggen voor wat cryptomunten, bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Shiba inu. Benieuwd waar je dit kan doen? Je kan bitcoin kopen bij anycoindirect, binnen een paar muisklikken heb jij de coins in je wallet.

Financiële toekomst kinderen
Geen reactie's

Geef een reactie