Iphone hacks voor ouders

Iphone hacks voor ouders

Iedere moderne ouder heeft tegenwoordig wel een smartphone. Zelf ben ik de trotse eigenaar van een iPhone 11 die mij de hele dag door ondersteund in het leven als alleenstaande vader. Zowel met de standaard functionaliteiten als met tientallen handige apps baan ik mijzelf door de drukke en soms vermoeiende dagen heen. Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik nog zonder mijn trouwe refurbisched iPhone zou moeten. Dagelijks kom ik nog ouders tegen die hun smartphone gebruiken, maar niet om hun leven makkelijker te maken. Daarom deel ik vandaag met jullie 5 iPhone hacks voor ouders, die het leven van een vader veel makkelijker maken.

Gebruik de volumeknop van je iPhone om foto’s te nemen

Wie gebruikt zijn smartphone tegenwoordig niet of foto’s mee te maken? Ik in ieder geval wel en een heleboel ouders met mij. Het vastleggen van de eerste stapjes of hoe jouw kind kruipt zijn foto’s die iedere ouder graag wil vastleggen. Snelheid is daarbij van groot belang, want de kleine man of vrouw zit zo weer op de billen. Als je snel een foto wil maken op je iPhone, zorg dan dat er een snelkoppeling naar de foto-app op je beginscherm staat.

Hou het foto-app icoontje ingedrukt tot de foto-app in beeld verschijnt. Nu kun je natuurlijk met twee handen werken, in de ene hand je iPhone vasthouden en met de andere het voor je duim nagenoeg onbereikbare rondje indrukken. Je kan echter ook een foto maken door de onderste volumeknop van je iPhone in te drukken. Dit is vaak net iets sneller en geeft je dus de mogelijkheid snel onverwachtse dingen vast te leggen.

Het Apple logo op de achterkant van je iPhone is een knop!

Niet veel mensen weten dit, maar het Apple logo op de achterkant van je iPhone is eigenlijk een knop! De slimmerikken bij Apple hebben echter nog geen functie aan deze knop toegekend, zodat jij helemaal zelf kan kiezen wat er met het logo gebeurt. Zo stel je de functies van de “back tap” op je iPhone in:

 1. Ga naar instellingen op je iPhone en open deze functie
 2. Kies hier de optie Toegankelijkheid
 3. Tik vervolgens op Aanraken
 4. Scroll helemaal naar beneden en tik op “Tik op achterkant”
 5. Kies voor Dubbel tikken
 6. Kies welke keuzeoptie je wilt gebruiken als je dubbel tikt op het Apple logo van jouw iPhone
 7. Tik bovenaan het scherm op Vorige
 8. Kies voor Driemaal tikken
 9. Selecteer ook hier welke keuzeoptie je wil gebruiken als je drie keer achter elkaar op het Apple logo tikt.
 10. Ga terug naar het beginscherm en probeer uit of de wijziging heeft gewerkt!

Beperk het gebruik van apps van je kinderen op jouw iPhone

Hoe het bij jullie gaat weet ik niet, maar mijn zoon wil best vaak filmpjes kijken op mijn telefoon. Meestal doet hij dit in de YouTube app. Om te voorkomen dat hij per ongeluk aandelen koopt, foto’s van zichzelf gaat kijken of vrouwen naar rechts swiped op Tinder heb ik mijn iPhone zo ingesteld dat het scherm vast staat op de YouTube app. Mijn zoon kan dus alleen YouTube kijken en geen andere apps openen. Ook kan hij de vastgezette app niet sluiten. Het vastzetten van de gekozen app doe je als volgt:

 1. Instellingen
 2. Toegankelijkheid
 3. Begeleide toegang
 4. Schuif het schuifje om begeleide toegang aan te zetten naar rechts
 5. Ga terug naar de app die je vast wil zetten. Dit kan YouTube zijn, maar ook TikTok of iedere andere app
 6. Kies een filmpje van jouw keuze uit
 7. Druk op play
 8. Kantel het scherm
 9. Druk drie keer op het knopje waar je normaal je scherm mee op slot zet
 10. Begeleide toegang is nu ingeschakeld op je iPhone
 11. Druk nogmaals drie keer op het knopje waar je normaal je scherm mee op slot zet
 12. Kies linksonder voor opties
 13. Schuif alle schuifjes naar links (uit dus) en tik op gereed
 14. Kies rechtsboven voor hervat
 15. Je kan nu veilig je telefoon aan je kind geven.

Ik hoop dat je iets kunt met deze iPhone hacks voor ouders. Je kan er vanuit gaan dat je op deze manier efficiƫnter om kunt gaan met de krachtige techniek van deze Apple smartphone.

iPhone hacks voor ouders
Geen reactie's

Geef een reactie