Een nieuwe fase

Een nieuwe fase

Nadat ik in 2014 voor het eerst papa werd van een meisje en ik eigenlijk geen tweede kind wilde, heb ik er uiteindelijk mee ingestemd om alsnog ervoor te gaan om een broertje of zusje voor onze dochter te krijgen. Rond begin december 2016 was daar het verlossende woord. De Clearbue gaf aan dat ik raak geschoten had en we konden ons gaan voorbereiden op gezinsuitbreiding. Wat het ging worden wisten we toen nog niet, maar grappen zoals wordt het een jongetje of niet deden al snel de ronde. En eerlijk gezegd wilde ik niets liever dan dat… Een nieuwe fase duidde zich aan.

Zo uniek als zijn naam is hij zelf inmiddels ook

Al ver voor de 20 weken echo kon de echo mevrouw ons vertellen dat mijn hoop uit kwam. We konden een jongensnaam gaan verzinnen! Op het hoogtepunt hadden we wel vijftien verschillende jongensnamen bedacht, die het uiteindelijk allemaal niet zijn geworden. Maar we hebben uiteindelijk toch een keuze kunnen maken. We kozen voor een bijna unieke naam in Nederland. En zo uniek als zijn naam is hij zelf inmiddels ook.

Ons ventje lijkt met een glimlach te zijn geboren en sinds hij kan kruipen komt hij op je afgestormd om je te verblijden met zijn lach. Al kan hij natuurlijk ook heel erg chagrijnig zijn, vooral als hij zijn zin niet krijgt. Dat kruipen dat kon hij al snel, maar lopen daar leek hij maar geen zin in te hebben. Na anderhalf jaar en veel motiverende woorden van zijn zus is hij het nu toch maar gaan doen, en het is geweldig om thuis te komen en iemand op je af te zie stappen, waarbij alles aan de kant moet wat hem in de weg staat. Ondanks dat ik eigenlijk niet wilde ben ik heel erg gelukkig met ons ventje en is elke dag met hem in ons midden een groot feest.

Eens in de paar weken biedt ik anderen de kans om een artikel te schrijven voor Papablogger. Vandaag is het de beurt aan Joost. Hij schreef een prachtig artikel over de nieuwe fase nu zijn zoon kan lopen.

Wil jij nu ook eens iets schrijven voor Papablogger? Stuur dan je blog van minimaal 600 woorden naar info@papablogger.nl.

Vader en zoon
Geen reactie's

Geef een reactie