Een kinderdekbed uitkiezen voor mijn zoon

Een kinderdekbed uitkiezen voor mijn zoon

De dagen worden korter en zeker ook kouder. De eerste stemmen hebben het alweer over een witte Kerst! Geloof mij er is niemand blijer met koude dagen en een witte kerst dan ik, toch betekent dat ook dat ik op zoek moet naar een nieuw kinderdekbed voor mijn zoon. Het dekbed in zijn eigen bed waar hij nu onder slaapt was perfect voor de zomer, maar is voor de winter gewoonweg te koud. Op zoek dus, naar een heerlijk kinderdekbed.

Ga je op zoek naar een kinderdekbed, dan is Allnatura zeker een aanrader. Bij Allnatura vindt je in Duitsland gemaakte, degelijke kinderdekbedden van hoogwaardige natuurvezels die met de beste kwaliteit vakkundig verwerkt worden. De vulling en tijk zijn ademend en zorgen voor een droog bedklimaat. Ideaal voor jouw kind!

Vanaf wanneer een kinderdekbed?

Om verstikkingsgevaar en oververhitting te voorkomen is het het beste om pas vanaf het tweede levensjaar van jouw kind gebruik te maken van een kinderdekbed. Tot die tijd is het lichaam van jouw kind nog niet echt in staat om hitte te reguleren. Ook is het mogelijk dat jouw kind zich tijdens de slaap verstikt in het dekbed.

Maak tot die tijd gebruik van een slaapzak of laat jouw baby slapen onder een dekentje dat speciaal bedoeld is voor baby’s. Maak je niet druk over of je kind het koud krijgt in de winternachten. Over het algemeen slaapt jouw baby het beste als het een graad of 17 tot 18 is in de babyslaapkamer. Veelal regelt de thermostaat de juiste temperatuur in de kamer van jullie kind. Een extra dikke deken is dus ├ęcht niet veilig of handig.

Hoe vind ik het kinderdekbed dat bij mijn kind past?

Om het perfecte kinderdekbed te vinden moet je kind en zijn of haar slaappatroon tot in de puntjes kennen. Maak een lijstje met daarin de eisen die je stelt aan het kinderdekbed. Welke eisen je stelt is afhankelijk van de eigenschappen van jouw kleine spruit. Begin altijd met de maten van het dekbed. Kijk daarna naar of jouw kind behoefte heeft aan een warm, dik dekbed of juist een kinderdekbed dat wat meer lucht doorlaat. Denk ook eens aan de manier waarop een dekbed onderhouden moet worden.

Welke maat moet het kinderdekbed hebben?

De maat van het kinderdekbed is het meest afhankelijk van de lengte van je kind. Daarna pas de afmetingen van het bed waar jouw kind in slaapt. Je kan een tweejarig kind in een kinderbed van 2.00 x 0.90 leggen, maar daar hoef je niet gelijk ook een groot dekbed voor te kopen. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn als je kind bewegelijk slaapt. Verstikking is dan namelijk een risico.

Kies voor een dekbed waaronder je kind nog zeker een jaar of twee kan slapen. Voor veel jonge kinderen is een kinderdekbed van 120 x 150 voor de eerste jaren voldoende. Wanneer je kind al wat ouder is, dan is het ook verstandig een groter dekbed te kopen. Dit om koude voeten in de winter tegen te gaan. Daarnaast slaapt het gewoon fijner onder een dekbed dat groter is dan jij zelf.

Hoe vaak moet je een kinderdekbed wassen?

Het is aan te raden een kinderdekbed zo weinig mogelijk te wassen. Veel dekbedden hebben een sterk zelfreinigend vermogen. Is een dekbed ├ęcht vies, kijk dan eerst of het dekbed af te nemen is met een vochtige doek en het eventueel daarna te luchten. Is het dekbed ook hiermee niet goed schoon te krijgen, bekijk dan de aanwijzingen op het label van het kinderdekbed.

Ik begrijp maar al te goed dat veel ouders denken dat het zo weinig mogelijk wassen van een kinderdekbed vies is. Het wassen van een dekbed met wasmiddel en wasverzachter kan er echter voor zorgen dat het dekbed en de vulling beschadigd raken. Om die reden is het aan te raden een dekbed zo weinig mogelijk te wassen.

Hoe warm moeten kinderdekbedden zijn?

Het is een fabeltje dat kinderen het in bed altijd lekker warm moeten hebben. Kinderen passen zich beter aan van kou naar warm dan andersom. Als de kamer waar het kind in slaapt rond de 18 graden is, dan is een middelwarm kinderdekbed over het algemeen voldoende. Heeft jou kind het snel koud of slaapt het beter bij warme temperaturen, dan is een dikker dekbed een optie. Weet je nog niet zeker welk dekbed voor jouw kind het beste is, koop dan een middelwarm kinderdekbed en een warm dekbed en gebruik het middelwarme dekbed eventueel alleen bij warme temperaturen.

kinderdekbed
Geen reactie's

Geef een reactie