De leukste activiteiten voor een papadag

De leukste activiteiten voor een papadag

Vroeger was het zo dat vaders overdag aan het werk waren en de moeder thuis bleef met het kind. Vandaag de dag ligt deze balans anders en zijn er veel vaders die af en toe een papadag hebben: een dag dat de vader met het kind blijft. Je kan natuurlijk een zachte badjas heren aantrekken en samen met je kind een pyjamadag houden, maar er zijn ook heel veel leuke activiteiten om op je papadag samen met je kind te doen!

Je kind mee laten helpen

Je kan natuurlijk samen de deur uit gaan en op pad gaan. Er is vast wel een dierentuin of een kinderboerderij in de buurt, of een speeltuin. Maar een papadag hoeft niet altijd heel speciaal te zijn. Kinderen vinden het vaak juist heel interessant en leuk om hun vader te helpen bij dingen. Natuurlijk zijn kinderen niet de beste hulp, maar het gaat erom dat je een gezellige dag samen hebt en bezig bent. Je kan gewoon de dingen doen die je normaalgesproken zou doen, zoals koken of schoonmaken. Je kind kan dan bijvoorbeeld de groenten schillen, of wanneer je kind nog jong is kan deze de groenten wassen.

Klimmen in het bos

Het is altijd heerlijk om de natuur in te gaan en er zijn veel leuke dingen die je kan doen. Misschien zit er bij jou in de buurt wel een klimbos. In een klimbos kan je een hele dag besteden waarop je actief bezig bent en samen kan genieten. Het voordeel is dat je kind ‘s avonds waarschijnlijk heel goed gaat slapen na een actieve dag als deze! Ook in een normaal bos kan je actief zijn. Je kan samen hutten bouwen, of in bomen klimmen. Let er wel op dat de bomen veilig zijn om te beklimmen en dat je kind ook weer naar beneden kan klimmen.

Samen knutselen en klussen

Kinderen kunnen een hele dag zoet zijn met dingen in elkaar zetten. In het bos kan je dus een boomhut bouwen, maar als je niet bij een bos woont kan dit ook in je tuin. Binnenshuis kan je ook samen aan de slag gaan met bijvoorbeeld een tafeltje of kastje. Is er iets in huis kapot wat gerepareerd moet worden? Ook dit kan je samen met je kind doen. Als je kind te jong is om zelf met gereedschap om te gaan kan je samen iets beschilderen.

Activiteiten papadag
Geen reactie's

Geef een reactie