De familieauto test

De familieauto test

Eens in de zoveel tijd beoordelen we op Papablogger een auto en of deze auto een goede familie-auto is. Deze keer is de BMW 3-serie aan de beurt. Aan de hand van een aantal vragen bekijken wij of het de moeite waard is om een auto aan te schaffen als vader van één of meerdere kinderen. Is de BMW 3-serie een goede familie-auto?

Is de BMW 3-serie een goede Familieauto?

De BMW 3-serie is inderdaad een goede keuze voor een familie-auto. De auto biedt comfortabele en ruime zitplaatsen en heeft een aantal handige opbergvakken, waardoor het makkelijk is om spullen te vervoeren.

Bovendien is de BMW 3-serie ook veilig, met een aantal geavanceerde veiligheidssystemen die ervoor zorgen dat je op de weg altijd in controle bent. Het enige nadeel van de BMW 3-serie is misschien wel dat het een premium auto is, dus het kan wat duurder zijn dan sommige andere opties voor een familie-auto. Maar al met al is de BMW 3-serie zeker een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige auto voor hun gezin.

Uitvoeringen BMW 3 serie

De BMW 3-serie is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de Sedan, de Touring en de GT. De

  • Sedan is de meest populaire uitvoering van de BMW 3-serie en is een vierdeurs sedan met een ruim interieur en een achterklep voor gemakkelijk in- en uitladen.
  • De Touring is de stationwagen-uitvoering van de BMW 3-serie en biedt nog meer ruimte voor bagage en andere spullen.
  • De GT is een verlengde versie van de Sedan en heeft een hoger dak en meer hoofd- en beenruimte voor passagiers.

Er zijn ook verschillende motoren beschikbaar voor elke uitvoering, van benzinemotoren tot dieselmotoren en hybrides. Je kunt dus de uitvoering en de motor kiezen die het beste bij je behoeften past.

Occasions BMW 3-serie

Ook de tweedehands modellen van de BMW 3-serie hebben de tand des tijds goed doorstaan en kunnen nog steeds mee als ruime, veilige en luxe familie-auto. Kijk voor BMW 3 Serie Occasions op Gaspedaal.nl. Je zult zien dat er voor iedere portemonnee een BMW 3-serie familie-auto te vinden is. Let wel op. Tot 2013 had de 3-serie ook een coupé en cabriolet. Deze zijn in dat jaar vervangen door de BMW 4-serie.

Conclusie BMW 3-serie

Het mag duidelijk zijn: net als de Volvo is een BMW 3-serie een ideale familie-auto. De wagens zijn veilig, hebben veel opbergruimte en hebben een degelijke, vaak zelfs luxe afwerking. De auto’s zijn over het algemeen vrij zuinig en zijn technisch meer dan in orde. De grotere motoren zijn zelfs soms sportief te noemen, zodat papa in het weekend ook een beetje kan spelen.

De nadelen zijn de hoge aanschafprijs van de nieuwere modellen en de kosten van het onderhoud. Ook zijn de luxe voertuigen relatief zwaar, dus kosten ze nogal wat in de wegenbelasting. Dat mag je als je op de markt bent voor een nieuwe Dreier echter niet tegen laten houden. Het rijden in een BMW is zoals ze zelf bij BMW zeggen: Sheer Driving Pleasure.

BMW 3 serie familieauto
Geen reactie's

Geef een reactie