De beste babyfoons van 2021

Beste babyfoon 2021

De beste babyfoons van 2021

Een vast onderdeel in iedere babyuitzet is de babyfoon. Natuurlijk wil je als toekomstige vader en moeder het beste voor jouw kindje en daarom ben je op zoek naar de beste babyfoon die je kunt krijgen. Er zijn een hoop babyfoons op de markt en de ene is nog geavanceerder dan de andere. Je kan eigenlijk wel zeggen dat je door de bomen de babyfoons niet meer ziet. Om je een klein beetje inzicht te geven in wat er op dit moment te krijgen is, heb ik voor jou een overzicht gemaakt met de 5 beste babyfoons van 2021.

Wat is een babyfoon?

Een babyfoon is een apparaat waarmee je het geluid van jouw kind dat in een andere kamer ligt kunt monitoren. Feitelijk is een babyfoon niet één, maar twee apparaten. Er is namelijk een zender en een ontvanger. De zender zet je op de kamer van jouw baby of kind en de ontvanger hou je bij jou in de buurt, zodat je deze altijd kunt horen. Al enige tijd zijn er babyfoons op de markt die twee kanten op werken. De babyfoon die twee kanten op werkt is ideaal als jouw baby stil wordt van je stem en geen fysiek contact nodig hebt.

Wanneer koop je een babyfoon?

Over het algemeen kopen ouders een babyfoon al voor het kindje geboren is. Ouders gaan er vanuit dat de babykamer dan helemaal af is als het kindje thuiskomt uit het ziekenhuis of wanneer het op de kamer slaapt. Wat veel ouders vergeten is dat een nieuwgeboren kindje vaak de eerste dagen of weken nog vastgeplakt zit aan papa en mama en doorgaans ook op hun slaapkamer slaapt. Deze tijd kun je goed gebruiken om de geluiden van je baby te leren kennen om pas daarna over te gaan op de aankoop van een babyfoon.

Mocht je kindje bijvoorbeeld erg stil zijn, dan is het aan te raden een babyfoon te kopen met een hogere volumestand. Is de baby erg bewegelijk, dan s het aan te raden om geen apparaat te kopen met een bewegingsmelder. Koop dus een babyfoon nadat de baby geboren is. Op deze manier koop je voor jou de beste babyfoon van 2021.

Babyfoon met of zonder camera kopen

De babyfoon met camera is hét apparaat voor curlingouders en helikopter-ouders van de moderne tijd. Met een babyfoon voorzien van camera kun je naast het geluid van je baby ook beelden zien van de kleine spruit tijdens het slapen. Ik heb al moeders en vaders gezien die bij iedere beweging gingen kijken of het wel goed ging met de pasgeboren baby. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Jarenlang zijn baby’s groot geworden zonder dat we ze in beeld hebben gehad, maar wellicht dat een camera een extra dimensie toevoegt aan het ouderschap.

Of je een babyfoon met camera moet kopen is helemaal aan jou. Persoonlijk werd ik erg onrustig doordat ik steeds kon zien wat er gebeurde. Doordat mijn zoon mijn eerste kind is, wist ik niet goed wat normale bewegingen en geluiden waren en daardoor werd ik snel overbezorgd. Daarom hebben we uiteindelijk voor een babyfoon met alleen geluid gekozen.

Wat is de beste babyfoon?

Hoewel een babyfoon aanschaffen vooral een kwestie is van persoonlijke smaak en voorkeuren, is het toch mogelijk om een globaal overzicht te geven van de 5 beste babyfoons van 2021. Check goed de productspecificaties om na te gaan of de babyfoon ook de functies heeft die jij belangrijk vindt.

  1.  De Alecto DBX-85 ECO Dect Babyfoon is een babyfoon zonder fratsen. Het apparaat heeft een zender en ontvanger, kan een signaal afgeven als er geluid gedetecteerd wordt op de babykamer en heeft een terugspreekfunctie
  2. Een kwalitatieve babyfoon met een groot bereik, maar zonder camera is de Alecto DBX-80 – Babyfoon. De babyfoon heeft verder bijna geen opties, maar doet wat het moet doen en dat is je baby in de gaten houden.
  3. De eerste babyfoon met camera in dit lijstje. De Philips Avent SCD833/01 is een babyfoon met veilige verbinding die zowel beeld als geluid glashelder vastlegt.
  4. In mijn ogen een meer dan geschikte kandidaat voor de nummer 1 positie, echter door het ontbreken van een camera en de overzichtelijke knoppen niet bij iedereen favoriet, de Philips Avent SCD713/26 – DECT-babyfoon. Helder geluid, terugspreekfunctie en bewegingsdetector zijn allen aanwezig en ook aan de slaapliedjes is gedacht. Topapparaat!
  5. ELRO BC3000 Babyfoon Royale. Ook een babyfoon met camera en in dit specifieke geval zelfs met een app voor je mobiele telefoon! Super handig als je niet in de buurt bent van het display, maar wel wil checken waarom je baby dat ene geluidje maakt.

Wat kost een babyfoon?

Een babyfoon hoeft niet duur te zijn. Wat een babyfoon kost is over het algemeen afhankelijk van de functies, het verbindingstype en het merk. Je kunt al babyfoons kopen voor een tientje, maar ik weet niet of je in dat geval lekker op de bank zit, wetende dat er iemand mee zou kunnen luisteren. Als je de nummer één uit bovenstaande lijst neemt weet je dat je goed zit. Wil je echt investeren in moderne techniek op de babykamer dan kun je voor ongeveer 300 Euro alle vitale lichaamsfuncties van je baby checken met de Aerosleep Oyo.

Beste babyfoon 2021
Geen reactie's

Geef een reactie