De 5 Meest Kindvriendelijke Loungesets

De 5 Meest Kindvriendelijke Loungesets

Het is nog lang geen lente en met de afgelopen redelijk teleurstellende zomer ook nog zeker geen tijd om in de tuin te zitten, maar dat biedt wel de mogelijkheid om alvast te gaan kijken naar de tuin voor 2022. De blikvanger van je tuin is meestal toch de tuinset. Daarom deel ik in dit artikel vijf kindvriendelijke loungesets die je nu alvast (voordelig) aan kunt schaffen om vervolgens komende zomer heerlijk op van de zon te genieten.

Intenso Merone hoek loungeset

Deze loungeset is ideaal als je spelende kinderen in je tuin hebt die ook de tuinset af en toe als klimrek gebruiken. Hoewel het kunststof vlechtdraad misschien wat “scherp” overkomt is deze sterk genoeg om niet los te raken en dus niemand te verwonden. De kussens zijn dik en de leuningen van deze loungeset zijn breed, waardoor de bank ideaal is voor kinderen om op te zitten en te spelen. De bijgeleverde tafel/voetenbank heeft ook geen glasplaat, zoals je bij veel loungesets ziet, dus ook hier kunnen nagenoeg geen ongelukken mee gebeuren. De hoeken van de bank zijn afgerond, waardoor ook de ogen in de meeste gevallen veilig zijn. Kortom, deze loungeset is ideaal in de tuin van ouders met kleine kinderen.

Manifesto Pepoli stoel-bank loungeset

Een iets andere loungeset dan die je normaal zou verwachten, namelijk één die niet gemaakt is van riet, kunststof vlechtwerk of steigerhout. Deze loungeset is gemaakt van kunststof touw dat strak gespannen is, zodat je er op kunt zitten. De bank, stoelen en tafel hebben mooie afgeronde randen, zodat je jezelf er niet aan kan verwonden en ook spelende kinderen kunnen zich bij deze loungeset bijzonder goed uitleven. Zorg er wel voor dat de kussens op de banken en stoelen liggen als de kinderen spelen op of bij de loungeset, want er kan nog wel eens een voetje tussen het kunststof touw komen. Dit is dan ook het enige aandachtspunt bij deze loungeset.

SUNS Sorrento hoek loungeset

Volgens mij is dit de zachtste loungeset die ik heb kunnen vinden. Nagenoeg de hele bank is bedekt met kussens, waardoor de kinderen hier moeiteloos uren op en bij kunnen spelen zonder zichzelf pijn te doen. Ook hutten bouwen of een kussengevecht is geen probleem gezien de vele kussens die bij deze loungeset geleverd worden. De houten tafel met wat uitstekende delen zorgt ervoor dat deze loungeset niet op de eerste plaats terecht komt. Verder kun je kinderen zonder moeite alleen laten spelen op of in de buurt van deze loungeset. Deze tuinset bestaat uit één deel. Het is in mijn ogen dan ook lastiger de tuinset winterklaar te krijgen.

Hartman Dion hoek loungeset

Dit is een prachtige modern ogende loungeset die je zo in je tuin kwijt kan. De hele bank is gemaakt van zacht materiaal en kinderen kunnen zonder problemen spelen op deze loungebank. Hou er wel rekening mee dat het frame waar de bank op rust een aantal uitstekende delen heeft op scheen hoogte. Dit kan wat struikelgevaar opleveren bij kinderen. Verder een prachtige loungeset waar je kinderen onder toezicht prima bij kunnen spelen.

Forza Barolo stoel loungeset

Een klassieke loungeset die we kennen uit de boekjes. Met een brede opzet en afgeronde punten ideaal voor een gezin met kinderen. De kussens voor de rugleuning ogen echter wat rommelig en hier kan een kind zich nog wel eens vergissen. Een valrisico is aanwezig als je kind denkt te kunnen steunen op de kussens. Verder zijn de leuningen breed en de hoeken goed afgerond, dus daar geen risico. De kussens zijn lekker dik en nodigen uit om lekker in te chillen na een middag hard spelen. Deze en de andere vier loungesets kun je kopen bij Kees Smit Tuinmeubelen.

Kindvriendelijke Loungebank
Loungeset geschikt voor kinderen
Geen reactie's

Geef een reactie