Casper en Emma zijn op dit moment favoriet

Casper en Emma zijn op dit moment favoriet

Morris is helemaal verliefd op Emma van Casper en Emma. Of het nu komt doordat ze net zo’n blond koppie heeft als hijzelf of dat er een andere reden is dat weet ik niet. Toch is er een onverklaarbare aantrekkingskracht op Morris die ervoor zorgt dat hier in huis zeker drie uur per dag Casper en Emma opstaat. Gelukkig zijn de afleveringen in het Nederlands nagesynchroniseerd, want drie uur lang Noors op de achtergrond had ik echt niet getrokken. Morris denk daar heel anders over en begint inmiddels een soort Scandinavisch accent te ontwikkelen. Zou hij stiekem de audio van Casper en Emma op Noors zetten als ik even niet oplet?

De rolverdeling in Casper en Emma

Casper en Emma of Karsten og Petra als je de serie in het Noors kijkt, zijn twee beste vrienden. Samen met hun knuffels, de leeuw Welpje en het knuffelkonijn Mevrouw Konijn maken ze iedere aflevering nieuwe avonturen mee. Je leert tijdens de afleveringen ook de familieleden van Casper en Emma kennen. De rolverdeling in Casper en Emma is als volgt: Hilde en Harald zijn de moeder en vader van Casper en Siri is zijn grote zus. Maria is de moeder van Emma en ook de opa van Emma speelt een belangrijke rol. Waar ik pas achter kwam toen we diep in seizoen twee zaten is dat Casper en Emma in het tweede seizoen door andere acteurs worden gespeeld dan in het eerste seizoen.

Liedjes Casper en Emma

Naast leuke verhaaltjes van ongeveer een kwartier bevat de kinderserie ook hele fijne liedjes die kinderen van twee tot acht jaar oud na een aantal keer kijken moeiteloos meezingen.

Intro Casper en Emma

De titelsong is misschien wat lang en moeilijk. Toch kan Morris het liedje helemaal mee neuriën. De tekst van de intro van Casper en Emma is als volgt:

Denk eens aan je beste vriend, krijg je dan een goed gevoel?
Samen heb je altijd pret, lachen, spelen, dolle boel.
Casper speelt heel graag met Emma, beste vriendjes elke dag.
Wat er ook weer gaat gebeuren, ze zingen met een lach.

Vliegen met z’n twee. Als je wilt, mag jij wel mee.
Vliegen met z’n twee. Casper en Emma vliegen mee.

Ook een knuffel is een vriendje, helemaal voor jou alleen.
Als je pijn hebt of verdriet, helpt hij je d’r echt doorheen.
Casper heeft z’n lieve Welpje, Emma heeft Mevrouw Konijn.
Zonder onze knuffeldieren, zouden we maar eenzaam zijn.

Vliegen met z’n twee. Als je wilt, mag jij wel mee.
Vliegen met z’n twee. Casper en Emma vliegen mee.

Slaapliedje Casper en Emma

Tijd om te gaan slapen, doe je ogen dicht.
Kijk de zon is onder, alleen de maan geeft licht.
Ga maar lekker dromen, van deze mooie dag.
Dan word je morgen zeker weer wakker met een lach.

Droom maar over Casper, dan droomt hij met je mee.
Droom maar over spelen, lekker met z’n twee.
Droom van avonturen en droom maar over pret.
Want er kan niets gebeuren, hier veilig in je bed.

Slaapliedje Casper en Emma Seizoen 2

In seizoen 2 van Casper en Emma is het slaapliedje veranderd. In plaats van de moeder van Emma zingt nu de moeder of vader van Casper het slaapliedje. De tekst is daardoor ook volledig veranderd naar het oogpunt van Casper. In een aantal afleveringen komt ook het liedje van Emma nog voorbij.

Ga maar lekker slapen, de dag is weer voorbij.
Groot en klein telt schapen, de nacht komt dichterbij.
Het zandmannetje strooit dan met slaapzand om zich heen.
Ga waar je nooit gaan kan en voel je niet alleen.

Emma staat te wachten in Caspers dromenland.
Samen door de nachten en altijd hand in hand.
Je bent vannacht geborgen, dus ga maar gauw op pad.
Dan komt er weer een morgen, maar eerst goed slapen schat.

Liedje basisschool Casper en Emma

Het basisschool liedje van Casper en Emma kent vele varianten. Degene die je het meeste hoort is echter deze:

Bij ons op onze basisschool daar doen we altijd veel.
Daar zingen we en dansen we en spelen we toneel.
We vervelen ons daar niet, daarom zingen we dit lied.

Dus geen gezeur en geen getreur en zing maar met ons mee.
Geen gezeur en geen getreur en zing maar met ons mee.

Andere versie van het Casper en Emma schoollied

Bij ons op onze basisschool gebeurt er altijd wat.
We maken heel veel grapjes, dat zijn we niet snel zat.
Is er iemand met verdriet, nou dan zingen wij ons lied.

Geen gezeur en geen getreur en zing maar met ons mee.
Geen gezeur en geen getreur en zing maar met ons mee.

Er zijn meer varianten van dit liedje, dus die zal ik later toevoegen. Morris staat altijd blij te dansen als het basisschoolliedje van Casper en Emma begint. Ik ben benieuwd wat hij van de basisschool gaat vinden over een jaar of twee en of hij dan ook zo staat te dansen en zingen.

Naast de serie zijn er ook films

Casper en Emma – Beste vrienden

Naast de tv-serie over Casper en Emma zijn er ook een drietal films over Casper en Emma gemaakt. De eerste film is “Casper en Emma Beste vriendjes uit 2013. In deze film zie je hoe Casper en Emma elkaar ontmoeten op Casper zijn eerste schooldag. De film beschrijft goed de angst en vreugd van een vierjarige. Schrijfster Anne G. Holt heeft wat dat betreft de boeken waar de films en tv-serie op gebaseerd zijn echt goed geschreven. Acteurs Nora Amundsen en Elias Søvold-Simonsen zetten in deze film een geweldige Casper en Emma neer.

Casper en Emma de bergen in

Het is vakantie en Casper en Emma gaan samen met de ouders van Casper, de moeder van Emma en vriend van de vader van Casper de bergen in. Ver van de bewoonde wereld is een huisje gehuurd en daar verblijven zij tijdens de vakantie. Casper probeert de vriend van de vader van Casper te koppelen aan de moeder van Emma, zodat Emma weer een “normaal” gezin kan hebben. Helaas voor Casper lukt dit niet, maar hebben de pogingen om hen te koppelen wel gevolgen..

Casper en Emma maken theater

De school van Casper en Emma zamelt ieder jaar geld in voor een goed doel. Op school hebben ze het over een weeshuis in India dat geen geld heeft voor elektriciteit. Nadat Casper en Emma zelf naar het theater zijn geweest komen ze op het idee om geld in te zamelen met een theaterstuk. Zo proberen zee genoeg geld bij elkaar te brengen om het weeshuis in India te voorzien van elektriciteit.

Casper en Emma op jacht naar de schat

Casper en Emma zijn op vakantie in het vakantiehuis van de opa van Emma. Aan het strand kunnen ze fijn spelen en tijdens dat spelen vinden ze een schatkistje met een rebus. De rebus is gemaakt door de opa van Emma en is het begin van een spannend avontuur.

Casper en Emma op Safari

Casper, Emma, Welpje, Mevrouw konijn en de moeder van Emma gaan naar Afrika om daar te helpen in een dierenkliniek. Ze helpen een leeuwenwelpje om weer terug te komen bij haar moeder. Zelf vond ik dit de spannendste van alle films Casper en Emma op safari zit vol met wilde dieren, spannende momenten en echte vriendschap. Inmiddels heb ik alle tv-afleveringen zes keer gezien en alle films minimaal één keer, toch blijf ik ook fan van Casper en Emma..

Casper en Emma kijken
Slaapliedje Casper en Emma
Geen reactie's

Geef een reactie