Borstvoeding geven in het openbaar

Borstvoeding geven in het openbaar

Afgelopen dinsdag postte Me-to-We een kort artikel van Marcel. In het artikel geeft Marcel zijn mening over vrouwen die borstvoeding geven in het openbaar. Aangezien iedereen volgens Marcel een mening heeft over borstvoeding, vindt ik dat ook iedereen een mening mag hebben over Marcel. Mijn mening over Marcel lees je hier:

Beste Marcel,

Allereerst wil ik duidelijk maken dat ik vind dat iedereen recht heeft op zijn of haar mening, jij ook. Ik respecteer die mening en ik zal hier dan ook niet zeggen dat ik vind dat jouw mening fout is. Ik kan me zelfs in sommige delen van die mening nog wel vinden. Ik vraag me echter af of je wel hebt nagedacht over wat je opschreef en liet publiceren en wat de gevolgen zouden zijn als de lezeressen jouw goedbedoelde advies zouden opvolgen..

Borsten zijn geen piemel

In het artikel begin je je betoog met een compliment. Je geeft aan dat je dol bent op borsten, in alle vormen en maten. Het maakt niet uit hoe ze er uit zien. Net als dat het vrouwen niet uitmaakt hoe een mannenpiemel er uit ziet. Naast het feit dat ik weinig vrouwen ken die geen specifieke voorkeur hebben voor een bepaalde maat of vorm, vind ik je benadering van de vrouwenborst in de context van dit artikel nogal storend. In plaats van de borst te benaderen als een door de natuur gegeven instrument voor het zogen van kinderen, maak jij er mede door de vergelijking met de piemel en de suggestie dat jij dol bent op alle borsten, een geslachtsdeel van. Iets erotisch waar mannen een gevoel bij zouden moeten hebben en in jouw geval dus ook een mening.

 

Vervolgens geef je aan dat je op verschillende locaties in jouw omgeving niet geconfronteerd hoeft te worden met naakte borsten. Kennelijk kom jij op veel locaties waar moeders met jonge kinderen komen. Waarschijnlijk voelen deze dames zich in jouw omgeving veilig genoeg om hun naar voedsel vragende kind aan de blote borst te leggen. Daarnaast heb jij ervoor gekozen de dames in kwestie niet persoonlijk aan te spreken, maar wel te benoemen op deze redelijk anonieme manier. Nu wil ik niet alle mannen met baarden over één kam scheren, maar ik denk dat het tijd wordt voor een scheermes. Be a man! Als iets je niet aan staat, zeg er wat van.

Wat zijn de gevolgen?

Erotiseer de borst voor de verandering eens niet en bedenk de gevolgen eens. Op alle locaties in jouw omgeving schreeuwende nieuwgeborenen. Overal gestreste vrouwen, omdat ze even niet weten wat ze met hun huilende spruit aan moeten. De hele voedings-bh branche op zijn gat. Vrouwen die zich onveilig voelen in het openbaar, omdat mannen zoals jij er op internet stukjes over schrijven, wetende dat diezelfde mannen het niet zien als een voedingsinstrument, maar gewoon als een setje tieten. Laat borstvoeding geven nu net even iets zijn waar geen app voor is. Waar nog menselijke interactie voor nodig is en waar de band tussen moeder en kind gemaakt wordt, in plaats van er gewoon een fles in te douwen.

O en Marcel, begrijp me niet verkeerd. Ik hou net zo veel van een goed stel borsten als de rest van de mannen, maar ik weet een situatie in te schatten. Ik kan mijn erectie bedwingen als ik een baby in beeld krijg. Ik hoop dat je in de toekomst baard genoeg hebt om de dames in kwestie persoonlijk aan te spreken, of misschien krijg je zelfs baard genoeg om het te accepteren.

Met vriendelijke groet,

 

Rob van Laere

Borstvoeding in het openbaar
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.