Als alleenstaande ouder op vakantie

Als alleenstaande ouder op vakantie

Op vakantie met je kind als alleenstaande ouder. Voor veel ouders zonder partner is de vakantie ieder jaar weer een uitdaging. Omgangsregelingen afstemmen met vakantie opnemen op werk, de schoolvakanties dan ook nog eens respecteren én als klap op de vuurpijl de enorme kosten die meekomen met een vakantie in het hoogseizoen. En dat allemaal om een week (of twee aangewezen te zijn op een peuter die liever met z’n vriendjes speelt dan met jou aan de rand van het zwembad te zitten. Gelukkig zijn er de laatste tijd veel mogelijkheden voor alleenstaande ouders om op vakantie te gaan en niet de hele vakantie op de kinderen aangewezen te zijn.

Met de camper op vakantie

Met een camper op vakantie gaan is ideaal. Je hebt niet zo’n zwabberende caravan achter je auto hangen. De kinderen kunnen onderweg gewoon een dutje doen. Je hebt altijd alles bij je en als het niet leuk is op een camping, rij je gewoon door naar de volgende. Is er geen plek? Geen probleem. Als je op de parkeerplaats overnacht heeft niemand dat door. Sta je wel op een leuke camping, dan hebben de kinderen meestal zo nieuwe vriendjes gevonden en als je er behoefte aan hebt dan heb je zo aanspraak van andere kampeerders.

Je kan bijvoorbeeld een camper huren via Goboony, veilig in vier uur naar de Ardennen rijden en daar je auto de kampeerplek oprijden. Geen gehannes met haringen en tenten opzetten. Geen ruziënde kinderen en heel belangrijk: snel een biertje of wijntje om bij te komen van de lange rit. Veel plezier!

Een reis speciaal voor alleenstaande ouders

Als je geen zin hebt om de hele week (of twee) op een camping te staan, dan zijn er tegenwoordig speciale reizen voor alleenstaande ouders en hun kinderen. Dit is een ideale manier om op vakantie te gaan en niet helemaal op jezelf aangewezen te zijn. De ouders die mee zijn zitten allemaal in een soort zelfde situatie, dus je hebt iets om over te praten. De kinderen kinderen hebben genoeg vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en in de meeste gevallen is oppas zo geregeld als je even de stad in wil of een middagdutje wilt doen. Meestal zijn de activiteiten niet verplicht, maar wordt het wel gewaardeerd als je een beetje met de groep mee doet.

Naar de camping op eigen gelegenheid

Ben je niet zo van de groepsvakanties of ga je liever gewoon ergens heen zonder vast te zitten aan de locatie, dan is je tentje inpakken, je kind in de kinderstoel zetten en gewoon gaan ook een goeie optie. Het risico is wel dat je de hele vakantie alleen je kind als gesprekspartner hebt, maar die kans is in de drukke zomervakantie en de overbevolkte campings meestal klein. Het geniet wel de voorkeur om bijvoorbeeld je verblijf op Ameland van te voren te boeken. Je wilt natuurlijk niet voor niks een paar uur op de boot zitten en bij aankomst horen dat alle campings vol zijn.

Met familie of vrienden op vakantie

Is de band met je familie en vrienden goed en vinden ze het geen probleem om af en toe op de kinderen te passen, dan is een vakantie met de mensen waar je vaak het meest van houdt misschien een optie. Hebben je vrienden of familie zelf ook kinderen, dan kun je de lasten een beetje verdelen en kunnen jullie samen de vakantie van je leven meemaken. Ook als je vrienden geen kinderen hebben is er vaak geen probleem en kunnen ze met een beetje aanpassen zo een geweldige vakantie tegemoet gaan. Voel je niet bezwaard om het voor te stellen. De voorpret begint meestal al bij het uitzoeken en boeken van de vakantie.

vakantie alleenstaande ouder
Geen reactie's

Geef een reactie